Εν συντομία..

Τα Cool Cats και CrypToadz NFT, που αποτελούν ψηφιοποιημένα έργα επί του Ethereum δικτύου, ανέβασαν υψηλά τον πήχη στις πωλήσεις κρυπτογραφημένης τέχνης.

Και οι δύο συλλογές κατάφεραν να πουληθούν για πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια αντίστοιχα στη δευτερογενή αγορά αυτήν την εβδομάδα.

Το χρηματικό αυτό ποσό έχουν πετύχει, έως σήμερα, λίγα NFT avatar σετ. Οι λίγοι αυτοί επιτυχόντες δεν είναι άλλοι από τα ‘CryptoPunks’, ‘Bored Ape Yacht Club’ και ‘Mutant Ape Yacht Club’ NFT έργα επί του Ethereum και τα ‘Degenerate Ape Academy’ και ‘Solana Monkey Business’ επί του Solana δικτύου.

Τα NFT avatar έργα

Τα NFT avatar έργα, που ουσιαστικά είναι ψηφιακές απεικονίσεις χαρακτήρων, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο στην άνοδο της αγοράς NFT. Η ψηφιοποιημένη αγορά κατέγραψε 10,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών μόνο το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Τί είναι NFT?

Τα NFT (Non-fungible token) αποτελούν συνήθως έργα τέχνης, τα οποία ψηφιοποιούνται μέσω της τεχνολογίας blockchain και διαπραγματεύονται στις κρύπτο-αγορές. Τον τελευταίο καιρό, χάρη στην αναβάθμιση του Ethereum δικτύου, η αγορά αυτή έχει σημειώσει σημαντική άνοδο και ιστορικά υψηλά.

Καθένα φέρει διαφορετικά χαρακτηριστικά – για παράδειγμα, μερικά φορούν κοστούμια, ενώ άλλα καπνίζουν. Τα χαρακτηριστικά αυτά, τούς προσδίδουν μοναδικότητα και αυξάνουν την αξία τους.

H πιο γνωστή ψηφιοποιημένη τέχνη στα κρύπτο (NFT) είναι τα ‘CryptoPunks’, που φέρουν την υψηλότερη αξία, όντας πιο συλλεκτικά.

Cool Cats project

Το πρότζεκτ ‘Cool Cats’, που ξεκίνησε τον Ιούλιο, με γοργούς ρυθμούς αναδείχθηκε σε μία από τις πιο δημοφιλείς NFT avatar συλλογές. Βασικοί χαρακτήρες της συλλογής είναι γάτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά, άλλες είναι ζόμπι, άλλες πειρατές κτλ. Δεδομένα από το CryptoSlam αποκαλύπτουν ότι το πρότζεκτ έχει όγκο συναλλαγών ύψους 141 εκατομμύριων δολάριων, με την κατώτατη τιμή να ανέρχεται στα 14 ETH ή 50.500 δολάρια και την ανώτατη στα 320 ETH ή 1,13 εκατομμύρια δολάρια.

CrypToadz project

Το πρότζεκτ ‘CrypToadz’ είναι ένα νεότερο NFT έργο που ξεκίνησε στις αρχές Σεπτεμβρίου. Κύρια θεματολογία του είναι η απεικόνιση ψηφιοποιημένων βατράχων. Πλέον, ο όγκος συναλλαγών του έχει ξεπεράσει τα 19 εκατομμύρια δολάρια. Η κατώτατη τιμή είναι 12 ETH ή περίπου 43.100 δολάρια και η ανώτατη 300 ETH, ή 1,05 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News