Μικρή μεταβολή σημειώθηκε στην τιμή του χρυσού την Παρασκευή, με τους επενδυτές να κρατάνε στάση αναμονής σε σχέση με την ενδυνάμωση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ, εξέλιξη που θα κρατήσει την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα στην τροχιά του tapering.

O χρυσός σημείωσε άνοδο 0,1% στα 1.757, 10 δολάρια η ουγγιά στις 09:05 ώρα GMT, ενώ τα futures του αμερικάνικου χρυσού σημείωσαν ελαφρά υποχώρηση κατά 0,2% στα 1.756 δολάρια η ουγγιά.

Ο χρυσός ήδη αποτιμάται σε όρους tapering, οπότε υπάρχει ελάχιστο περιθώριο να πάρει ένας επενδυτής επιθετική θέση, κυρίως μετά τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκαν σήμερα, εξηγεί η Ρόνα Ο Κόνελλ, αναλύτρια της StoneX.

Οι επενδυτές φαίνεται  επίσης να μην δίνουν ιδιαίτερη σημασία στο όλο και πιο σταθερό δολάριο, καθώς η ισοτιμία ανεβάζει την τιμή του χρυσού σε αγοραστές με συνάλλαγμα, ούτε και στην αύξηση των αποδόσεων των αμερικάνικων ομολόγων. 

Ενώ ο χρυσός, που θεωρείται ασφαλές καταφύγιο, θα βρει κάποια υποστήριξη (θα κινηθεί ανοδικά)  από τον αυξημένο πληθωρισμό, τις γεωπολιτικές εντάσεις και τα αυξανόμενα κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα, παράγοντες όπως το tapering της Fed, η χαλάρωση των περιορισμών της πανδημίας και η ισχυρή ανάπτυξη θα περιορίσουν τις τιμές, αναφέρει η Fitch Solutions.

Το ασήμι σημείωσε πτώση 0,4% στα 22,49 δολάρια η ουγγιά.

Η πλατίνα αυξήθηκε κατά 1,1% στα 990,41 δολάρια η ουγγιά

Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 1,9% στα 1.997,47 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές