Ένα βήμα πιο κοντά στην υποστήριξη του κόσμου των κρυπτονομισμάτων έκανε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC. Η συντηρητική Επιτροπή ενέκρινε ένα Διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο (ΔΑΚ/ ETF), το “Volt Bitcoin Revolution ETF”.

Το κεφάλαιο είναι υπό τη διαχείριση της εταιρείας Volt Equity. Το προϊόν της εταιρείας θα παρέχει στους επενδυτές έκθεση στο κρυπτονόμισμα Bitcoin. Η έκθεση θα είναι έμμεση, μέσω εταιρειών που κατέχουν σημαντικά ποσοστά του κρυπτονομίσματος στους ισολογισμούς τους. Το χαρτοφυλάκιο του ETF θα περιλαμβάνει 30 εταιρείες, που χαρακτηρίζονται ως «Bitcoin Revolution Companies». Ορισμένες από αυτές είναι MicroStrategy, Tesla, Coinbase, Twitter και PayPal.

Volt Bitcoin Revolution ETF

Η αρχική αίτηση για έγκριση είχε κατατεθεί τον Ιούνιο και από την επόμενη εβδομάδα το ETF θα διαπραγματεύεται με το σύμβολο BTCR και θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο ιδρυτής της Volt, Tad Park, δήλωσε ότι το ‘Bitcoin Revolution Fund’ θα είναι λιγότερο ασταθές από τα ίδια τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, καθώς οι μεταβολές της τιμής του Bitcoin δεν επηρεάζουν σημαντικά τις μετοχές εταιρειών, όπως Tesla και PayPal.

Οι προμήθειες του Volt Fund καταλογίζονται σε μέτρια κλίμακα χρέωσης, με την ετήσια προμήθεια διαχείρισης να ανέρχεται στα 0,85%.

Η ‘μεγάλη εικόνα’

Η έγκριση του προϊόντος έρχεται καθώς η βιομηχανία ψηφιακών νομισμάτων αδημονεί για τη δημιουργία ενός Bitcoin ETF, που φέρει μία πιο άμεση έκθεση στο νόμισμα. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ενδεχόμενη έγκριση και η δημιουργία κρυπτο-κεντρικών προϊόντων θα επιφέρει ένα κλίμα αισιοδοξίας στις κρυπτο-αγορές, το οποίο θα αποτυπωθεί και στις τιμές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News