Οι αγορές μετοχών και ομολόγων θα μπορούσαν να διορθώσουν απότομα εάν οι επενδυτές επανεκτιμήσουν τις προοπτικές ανάκαμψης της οικονομίας από την COVID-19 και αν υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης ανάληψης κινδύνου στις επενδυτικές τράπεζες, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Αγγλίας την Παρασκευή.

Η Επιτροπή Χρηματοοικονομικής Πολιτικής (FPC) της BoE ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ενδείξεις αυξημένης ανάληψης κινδύνου σε ορισμένες χρηματοπιστωτικές αγορές, όπως μετοχές, ομόλογα και δάνεια μόχλευσης, σε σχέση με τα ιστορικά επίπεδα.

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες σημείωσαν υψηλά ρεκόρ τους τελευταίους μήνες καθώς οι επενδυτές στοιχημάτισαν σε μια ισχυρή ανάκαμψη μετά την πανδημία, αλλά η ενίσχυση των πληθωριστικών ανησυχιών μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα.

Τα νοικοκυριά στη Βρετανία αντιμετωπίζουν μια πρόσθετη πίεση στις δαπάνες τους από την αύξηση των τιμών της ενέργειας σε μια εποχή που η κρατική υποστήριξη , που δόθηκε την περίοδο πανδημίας, σταδιακά εξαλείφεται.

«Οι αποτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να διορθώσουν απότομα εάν, για παράδειγμα, οι συμμετέχοντες στην αγορά επανεκτιμήσουν τις προοπτικές ανάπτυξης, πληθωρισμού ή επιτοκίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές