Στο σφυρί βγαίνει από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν ως ρούκι στο επαγγελματικό πρωτάθλημα στις πρώτες του εμφανίσει τη δεκαετία του ΄80.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι ερυθρόλευκα Nike Air Ships, που φόρεσε ο Τζόρνταν τον Νοέμβριο του 1984, στο πέμπτο επαγγελματικό του παιχνίδι, όταν οι Μπουλς έπαιξαν με τους Ντένβερ Νάγκετς.

«Τα αντικείμενα του Μάικλ Τζόρνταν είναι ίσως τα πιο περιζήτητα. Βάλαμε πολλά άλλα πολύτιμα αναμνηστικά αντικείμενα, αλλά θα έλεγα ότι σε μια συνεχή βάση η αγορά του Michael Jordan είναι πραγματικά ισχυρή », δήλωσε στο CNBC ο Brahm Wachter, επικεφαλής του streetwear και των σύγχρονων συλλεκτικών αντικειμένων του Sotheby’s.

Το τρέχον ρεκόρ για ένα αθλητικά παπούτσια που πωλήθηκαν σε δημοπρασία είναι 615.000 δολάρια, που δόθηκαν για ένα ζευγάρι Nike Air Jordan 1 High 1985 από τον οίκοChristies τον Αύγουστο του 2020 .

Ωστόσο, το πιο ακριβό αθλητικό παπούτσι που πωλήθηκε από έναν οίκο δημοπρασιών ήταν το Kanye West “Grammy Worn” Nike Air Yeezy 1 Prototypes του 2008 , το οποίο πήγε 1,8 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά αυτό έγινε μέσω ιδιωτικής πώλησης και όχι μέσω δημοπρασίας.

Ο Sotheby’s μπήκε στην αγορά των αθλητικών παπουτσιών το 2019 ως ένας τρόπος για να προσεγγίσει τους millennials. Ο Wachter είπε ότι έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες, καθώς αυτές οι πωλήσεις φέρνουν 55% νέους πελάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι μεταξύ 20 και 40 ετών.

Η ζωντανή δημοπρασία του Sotheby’s θα πραγματοποιηθεί ζωντανά στο MGM’s Aria Resort and Casino στο Λας Βέγκας στις 24 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι