Η JPMorgan Chase & Co δήλωσε την Παρασκευή ότι προσχωρεί στο Net -Zero Banking Alliance του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μια ομάδα παγκόσμιων τραπεζών που έχουν δεσμευτεί να μειώσουν δραματικά τη χρηματοδότηση και τις επενδυτικές τους δραστηριότητες από άνθρακα.

Ως η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα και σημαντικός δανειστής της βιομηχανίας ορυκτών καυσίμων, η JPMorgan έχει επικριθεί ότι δεν προσχώρησε νωρίτερα στον όμιλο, ο οποίος ξεκίνησε τον Απρίλιο. Η ανακοίνωση έρχεται πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή τον επόμενο μήνα, γνωστή ως COP 26, στη Γλασκώβη.

Η JPMorgan ακολούθησε τους αντιπάλους της Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley και άλλους στην ευθυγράμμιση του κλιματικού της σχεδίου με την εκστρατεία του ΟΗΕ Race to Zero.

«Συμμετέχουμε στη Net Zero Banking Alliance επειδή υποστηρίζουμε τη φιλοδοξία για μεγαλύτερη δράση για το κλίμα, την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και μια συνεργατική προσέγγιση μεταξύ του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα για την επίτευξη αυτού του στόχου», δήλωσε η Marisa Buchanan, παγκόσμια επικεφαλής βιωσιμότητας της JPMorgan.

Οι τράπεζες μέλη καλούνται να υποβάλουν επιστημονικά σχέδια για το κλίμα που καλύπτουν όλους τους τύπους εκπομπών, περιλαμβάνουν ενδιάμεσους στόχους για το 2030 και δεσμεύονται για διαφανή αναφορά και λογιστική. Οι τράπεζες έχουν στη διάθεσή τους 18 μήνες για να θέσουν τους ενδιάμεσους στόχους για το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green