Στη χρυσοφόρα αγορά των φοιτητικών δανείων (ξανα)μπαίνει η JPMorgan Chase με την εξαγορά της εξειδικευμένης πλατφόρμας φοιτητικού προγραμματισμού Frank. Πρόκειται για ένα δημοφιλές αμερικανικό portal που βοηθά τους φοιτητές να σχεδιάσουν την υποβολή αιτήσεων για παροχή οικονομικής βοήθειας, υποτροφιών, αλλά κυρίως φοιτητικών δανείων. Υπολογίζεται, μάλιστα πως από τη δημιουργία του, το 2017, έχει εξυπηρετήσει πάνω από πέντε εκατομμύρια φοιτητές.

Μελέτη της JPMorgan έχει δείξει πως το ένα τέταρτο των πελατών της έχει παιδιά ηλικίας από 6 έως 17 ετών, που αποτελούν πιθανούς πελάτες της Frank. Στόχος δε, είναι οι χρήστες της πλατφόρμας να επιλέγουν την τράπεζα για το άνοιγμα του πρώτου προσωπικού τους λογαριασμού, χτίζοντας έτσι από νωρίς μια συνεργασία μαζί τους.

Η JPMorgan εγκατέλειψε την αγορά των φοιτητικών δανείων το 2013 και δεν σκοπεύει να αναμειχθεί και πάλι άμεσα με τον κλάδο, ωστόσο μέσω της Frank θα επανέλθει έμμεσα στον κλάδο, ενώ ταυτόχρονα θα προσελκύσει νέους πελάτες μεταξύ της νεολαίας.

Σημειωτέον πως μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα σε assets έχει δρομολογήσει τα τελευταία χρόνια μια επιθετική στρατηγική εξαγοράς εταιρειών start-ups προκειμένου να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο της. Μια τακτική που ο διευθύνων σύμβουλος, Τζέιμι Ντίμον έχει ανακοινώσει πως θα ενισχυθεί τώρα με τη βελτίωση των οικονομικών δεδομένων.

Μάλιστα, η βεντάλια των εξαγορών αγκαλιάζει διαφορετικούς κλάδους, όχι μόνο αυστηρά οικονομικούς ή τραπεζικούς, αν αναλογιστούμε πως η αμέσως προηγούμενη εξαγορά της JPMorgan αφορούσε την υπηρεσία αξιολόγησης εστιατορίων The Infatuation.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή