Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, καθώς η ανησυχία για τις αυξανόμενες τιμές άνθρακα και φυσικού αερίου στην Κίνα, Ινδία και Ευρώπη, θα τροφοδοτήσουν τον πληθωρισμό και θα επιβραδύνουν την παγκόσμια ανάπτυξη, μειώνοντας τη ζήτηση για πετρέλαιο

Το ισχυρό δολάριο – το αμερικάνικο νόμισμα κινείται κοντά στα υψηλά επίπεδα έτους- επίσης επιβαρύνει τις τιμές του πετρελαίου, καθώς το καθιστά πιο ακριβό για όσους κατέχουν άλλα νομίσματα.

Τα futures του αμερικάνικου αργού πετρελαίου WTI σημείωσαν πτώση κατά 71 σεντς ή 0,9% και διαμορφώθηκαν στα 79,93 δολάρια το βαρέλι στις 02:47 ώρα GMT, ενώ έκλεισαν με κέρδη 12 σεντς την Τρίτη.

Τα futures του αργού Brent υποχώρησαν κατά 70 σεντς, ή 0,8% στα 82,77 δολάρια το βαρέλι, επεκτείνοντας την απώλεια 23 σεντς την Τρίτη.

Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς το χείρον τις προοπτικές ανάπτυξης των ΗΠΑ και άλλων μεγάλων οικονομιών λόγω των ανησυχιών  για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και πιέσεις κόστους που εμποδίζουν την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία.

Αναλυτές της Commonwealth Bank επισημαίνουν έντονα την ανησυχία του ΔΝΤ ότι «η δυναμική έχει εξασθενήσει και η αβεβαιότητα έχει αυξηθεί».

Ωστόσο, οι αναλυτές της αγοράς του πετρελαίου εξακολουθούν να εστιάζουν στο κατά πόσο οι αυξανόμενες τιμές του φυσικού αερίου και του άνθρακα  θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη ζήτηση προϊόντων πετρελαίου για παραγωγή ενέργειας.

Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούν ότι τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 100.000 βαρέλια την εβδομάδα έως τις 8 Οκτωβρίου, αν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις τους θα πρόκειται για τη τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα αυξήσεων.Εκτίμησαν επίσης ότι τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν περίπου κατά 100.000 βαρέλια, ενώ τα αποθέματα  που περιλαμβάνουν ντίζελ, πετρέλαιο θέρμανσης και καύσιμα αεροσκαφών, μειώθηκαν κατά περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια.

Τα δεδομένα από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου, αναμένονται στις 4:30 μ.μ. ώρα EDT (2030 GMT) την Τετάρτη και από την Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές