Εν συντομία..

Το Bored Ape Yacht Club αναδείχθηκε μεγάλος νικητής της φετινής έκρηξης της αγοράς NFT. Κατέγραψε πωλήσεις και όγκους συναλλαγών αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Βλέποντας τις προοπτικές, τώρα οι δημιουργοί στοχεύουν να επεκταθούν και σε άλλα μέσα ενημέρωσης.
Εχθές, 12 του μηνός, η εταιρεία που κρύβεται πίσω από το NFT πρότζεκτ, η Yuga Labs, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνία με τον μουσικό διευθυντή Guy Oseary. Η Yuga Labs επιθυμεί να διερευνήσει πιθανές ευκαιρίες για επέκταση σε ταινίες, τηλεόραση, μουσική και βιντεοπαιχνίδια.

Η πρωτοβουλία

Το Σαββατοκύριακο, η Creative Artists Agency (CAA) ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τον συλλέκτη NFT γνωστό ως ‘0xb1’. Ο 0xb1 που έχει στην ιδιοκτησία του σημαντικά συλλεκτικά Bored Ape NFTs, μέσω του συμβολαίου, πλέον κατέχει δικαιώματα για τη δημιουργία εσόδων από τη συλλογή.

Ο Guy Oseary είναι διευθυντής του μουσικού συγκροτήματος U2 και της Madonna και ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Maverick Records. Είναι επίσης συνιδρυτής της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων Sound Ventures, μαζί με τον ηθοποιό Ashton Kutcher. Μέσω της Sound Ventures, ο Oseary έχει επενδύσει σε κρύπτο-εταιρείες, όπως η Dapper Labs και η OpenSea.

Επίσης, πρόσφατα συνεργάστηκε με τον γνωστό Αμερικανό ψηφιακό καλλιτέχνη, Beeple, για την κυκλοφορία της WENEW, μιας πλατφόρμας που συνδυάζει συλλεκτικά NFT με φυσικά προνόμια.

Οι ανταγωνιστές

Η συμφωνία έρχεται μετά την είδηση του Αυγούστου ότι η Larva Labs, η εταιρεία πίσω από τα πρώτα πιο επιτυχημένα NFT, τα CryptoPunks, υπέγραψε με την United Talent Agency (UTA) για παρόμοιους σκοπούς.

Τί είναι NFT?

Τα NFT (Non-fungible token) αποτελούν συνήθως έργα τέχνης, τα οποία ψηφιοποιούνται μέσω της τεχνολογίας blockchain και διαπραγματεύονται στις κρύπτο-αγορές.

Τον τελευταίο καιρό, χάρη στην αναβάθμιση του Ethereum δικτύου, η αγορά αυτή έχει σημειώσει σημαντική άνοδο και ιστορικά υψηλά. Καθένα φέρει απόδειξη ιδιοκτησίας και διαφορετικά χαρακτηριστικά. Τα χαρακτηριστικά αυτά, τούς προσδίδουν μοναδικότητα και αυξάνουν την αξία τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto