Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν κάλλιστα να φτάσουν στα 100 δολάρια το βαρέλι, υπό τη γενικευμένη ζήτηση για ενεργειακά προϊόντα. Αυτό δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε σημερινή συνέντευξή του στο CNBC.

Για την ακρίβεια, όταν ρωτήθηκε εάν το αμερικανικό αργό θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, είπε: «Αυτό είναι πολύ πιθανό».

Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη καθώς οι οικονομίες επιστρέφουν η μία μετά την άλλη σε ρυθμούς ανάκαμψης με περιορισμένη προσφορά.

Διαβάστε ακόμη: Πούτιν – Η Ρωσία έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της Ευρώπης σε φυσικό αέριο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WΤΙ έσπασαν το φράγμα των 80 δολαρίων το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2014.

Ο ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του υποστήριξε ότι η Ρωσία και οι άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες πράττουν τα μέγιστα προκειμένου να επέλθει σταθεροποίηση στην αγορά.

«Η Ρωσία, οι εταίροι μας και ο ΟPEC+, θα έλεγα ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί. Προσπαθούμε να μην επιτρέψουμε ακραίες τιμές σοκ. Σίγουρα δεν θέλουμε να το έχουμε αυτό – δεν είναι προς το συμφέρον μας », είπε ο ίδιος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να διατηρήσει στα 400.000 βαρέλια την ημερήσια αύξηση της παραγωγής, παρά τις πιέσεις της αγοράς για μεγαλύτερη αύξηση κάτω από το βάρος της μεγάλης ζήτησης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή