Οι τιμές του πετρελαίου μπορούν κάλλιστα να φτάσουν στα 100 δολάρια το βαρέλι, υπό τη γενικευμένη ζήτηση για ενεργειακά προϊόντα. Αυτό δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σε σημερινή συνέντευξή του στο CNBC.

Για την ακρίβεια, όταν ρωτήθηκε εάν το αμερικανικό αργό θα μπορούσε να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, είπε: «Αυτό είναι πολύ πιθανό».

Οι τιμές της ενέργειας έχουν εκτιναχθεί στα ύψη καθώς οι οικονομίες επιστρέφουν η μία μετά την άλλη σε ρυθμούς ανάκαμψης με περιορισμένη προσφορά.

Διαβάστε ακόμη: Πούτιν – Η Ρωσία έτοιμη να καλύψει τις ανάγκες της Ευρώπης σε φυσικό αέριο

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού WΤΙ έσπασαν το φράγμα των 80 δολαρίων το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα, για πρώτη φορά μετά τον Νοέμβριο του 2014.

Ο ρώσος πρόεδρος από την πλευρά του υποστήριξε ότι η Ρωσία και οι άλλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες πράττουν τα μέγιστα προκειμένου να επέλθει σταθεροποίηση στην αγορά.

«Η Ρωσία, οι εταίροι μας και ο ΟPEC+, θα έλεγα ότι κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσουμε ότι η αγορά πετρελαίου θα σταθεροποιηθεί. Προσπαθούμε να μην επιτρέψουμε ακραίες τιμές σοκ. Σίγουρα δεν θέλουμε να το έχουμε αυτό – δεν είναι προς το συμφέρον μας », είπε ο ίδιος.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο ΟΠΕΚ+ αποφάσισε να διατηρήσει στα 400.000 βαρέλια την ημερήσια αύξηση της παραγωγής, παρά τις πιέσεις της αγοράς για μεγαλύτερη αύξηση κάτω από το βάρος της μεγάλης ζήτησης.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γερμανία – Έλλειψη πρώτων υλών και ανατιμήσεις σε ενέργεια φρενάρουν την ανάπτυξη
Διεθνή |

Γερμανία: Έλλειψη πρώτων υλών και ανατιμήσεις σε ενέργεια φρενάρουν την ανάπτυξη

Στο 2,6% έπεσαν οι εκτιμήσεις για το 2021 - Το πρώτο τρίμηνο του 2022 η οικονομία της χώρας θα επανέλθει στα επίπεδα προ της πανδημίας και θα τα ξεπεράσει, είπε ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμάιερ

Τα χρέη «πνίγουν» την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις φτωχές χώρες
Green |

Τα χρέη «πνίγουν» την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής στις φτωχές χώρες

Οι 34 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου δαπανούν 29,4 δισ. δολάρια για πληρωμές χρέους ετησίως έναντι μόλις 5,4 δισ. δολαρίων σε μέτρα για τη μείωση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής