Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Ρίτσμοντ, Τόμας Μπάρκιν, δήλωσε την Παρασκευή ότι τάσσεται υπέρ του tapering καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό.

Τα πρακτικά από τη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο έδειξαν ότι οι αξιωματούχοι της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ θέλουν να αρχίσει ο περιορισμός της αγοράς ομολόγων είτε τον επόμενο μήνα είτε τον Δεκέμβριο.

«Εάν αποφασίσουμε να περιορίσουμε τις μηνιαίες αγορές στην επόμενη συνάντηση, τότε καλούμαστε να συζητήσουμε για το το ποια από αυτές τις δύο ημερομηνίες θα επιλέξουμε» είπε στο CNBC.

Όπως πολλοί από τους συναδέλφους του, ο Μπάρκιν αναφέρθηκε στους «προσωρινούς παράγοντες» όπως τα προβλήματα στη αλυσίδας εφοδιασμού που ώθησαν τις τιμές των αυτοκινήτων υψηλότερα ως κύριο παράγοντα στην εκτόξευση του πληθωρισμού, ο οποίος κυμαίνεται σε υψηλό 30 ετών .

Αλλά παραδέχτηκε επίσης ότι ήταν ένα μεγαλύτερο πρόβλημα που περίμενε.

«Νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος από την πλευρά του πληθωρισμού και το παρακολουθώ πολύ προσεκτικά», είπε.

Τα πρακτικά έδειξαν ότι ο ρυθμός των αγορών ομολόγων πιθανότατα θα επιβραδύνεται κατά περίπου 15 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.

Αξιωματούχοι της Fed τόνισαν ότι ακόμη και μετά την έναρξη της μείωσης, θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να ξεκινήσουν οι αυξήσεις των επιτοκίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή