Νευρικότητα πάνω από τα επίπεδα των 890 μονάδων εμφανίζει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να βρίσκεται στη διελκυστίνδα των πωλητών και των αγοραστών, οι οποίοι διεκδικούν ακόμη το προβάδισμα στην αγορά.

Ο γενικός δείκτης κινείται με μικρές κέρδη 0,07% στις 895,36 μονάδες, με τον τζίρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Το κλίμα στην αγορά παραμένει αυτό της στάσης αναμονής, με τους αγοραστές να εμφανίζονται επιφυλακτικοί στο επίπεδο της αντίστασης των 895 μονάδων, καθώς έχει βάλει στοπ στην ανοδική πορεία ήδη δύο φορές το τελευταίο δεκαήμερο. Από την άλλη όμως ουδείς θέλει να μείνει «απέξω» από τη Λ. Αθηνών, ειδικά καθώς διαμορφώνεται ένα υποστηρικτικό μακροοικονομικό περιβάλλον για μια καλή πορεία των εισηγμένων.

Την ίδια ώρα, σημαντική εξέλιξη αποτελεί σαφώς η ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ με πολλούς επενδυτές να ετοιμάζονται να λάβουν θέση. Ουδείς άλλωστε ξεχνά ότι μία μεγάλη ΑΜΚ επηρεάζει αρνητικά μία αγορά βραχυπρόθεσμα μιας και απορροφά σημαντική ρευστότητα.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, σε επίπεδο τίτλων ξεχωρίζει η Eurobank με κέρδη 1,89%, με τις Εθνική, Motor Oil, ΔΕΗ, Μυτιληναίο, ΟΤΕ και Alpha bank, μεταξύ άλλων, να υποστηρίζουν τα επίπεδα.

Στον αντίποδα, η Jumbo βρίσκεται σε ένα νέο κύκλο ρευστοποιήσεων, υποχωρώντας κατά 1,94%, με τις Coca Cola, ΟΠΑΠ, Τιτάν και Βιοχάλκο να επηρεάζουν κι αυτές αρνητικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών