Η Ford ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σκοπεύει να δαπανήσει 315 εκατομμύρια δολάρια (230 εκατομμύρια στερλίνες) για τη μετατροπή ενός εργοστασίου στη βορειοδυτική Αγγλία, σε μονάδα που θα κατασκευάζει εξαρτήματα για ηλεκτρικά οχήματα.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στο Halewood, Merseyside.

Η Ford τόνισε ότι η επένδυση αυτή περιλαμβάνει και βρετανική κρατική υποστήριξη, η οποία ανέρχεται σε 30 εκατ. στερλίνες.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα, σηματοδοτώντας την πρώτη εσωτερική επένδυση της Ford στην κατασκευή εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη», δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος της Ford Europe.

Η Ford δήλωσε ότι θα ξεκινήσει να κατασκευάζει τη μονάδα στο Halewood στα μέσα του 2024.

Πέρυσι, η βρετανική κυβέρνηση δημιούργησε ένα δοχείο αξίας 500 εκατομμυρίων λιρών για να πείσει τους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων και τους κατασκευαστές μπαταριών να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο υπουργός Επιχειρήσεων του Ηνωμένου Βασιλείου Kwasi Kwarteng τόνισε ότι η απόφαση της Ford να κατασκευάσει τα πρώτα εξαρτήματα ηλεκτρικών οχημάτων της στην Ευρώπη στο Halewood είναι μια ακόμη απόδειξη ότι το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει μία από τις καλύτερες τοποθεσίες στον κόσμο για την κατασκευή υψηλής ποιότητας αυτοκινήτων.

Η Ford είπε ότι 500 θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο θα διασφαλιστούν ως αποτέλεσμα της επένδυσης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green