Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1958 κινήθηκε η παραγωγή οχημάτων στο βασικό εργοστάσιο της Volkswagen στο Βόλφσμπουργκ, ενδεικτικό του μεγέθους του προβλήματος των ελλείψεων σε πρώτες ύλες και μικροτσίπ που ταλαιπωρούν τη γερμανική βιομηχανία και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα, η παραγωγή του εργοστασίου από τις αρχές της χρονιάς έως τώρα δεν ξεπερνά τα 300.000 αυτοκίνητα, όταν ο ετήσιος μέσος όρος την τελευταία δεκαετία έφτανε τα 780.000 οχήματα τον χρόνο. Πρόκειται για το χαμηλότερο νούμερο από το 1958, αλλά και πολύ κάτω κι από το μέσο όρο της πανδημίας, όταν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα στη Γερμανία είχαν περιορίσει σημαντικά την παραγωγή.

Πραγματικά, για το σύνολο του 2020, με την πανδημία να μαίνεται, η παραγωγή διαμορφώθηκε περίπου στα 500.000 οχήματα όλη τη χρονιά, ένα νούμερο που δύσκολα θα επιτευχθεί φέτος, κυρίως λόγω των ελλείψεων σε μικροτσίπ. Το πρόβλημα των ελλείψεων σε πρώτες ύλες και ημιαγωγούς εκτιμάται πως θα διαρκέσει και την επόμενη χρονιά!

Η συγκεκριμένη μονάδα κατασκευάσει αυτοκίνητα τύπου Golf, Tiguan και μάρκες της Seat. Μάλιστα, η εταιρεία έχει βάλει προ διετίας στόχο να αυξήσει περαιτέρω την παραγωγή στο ένα εκατ. οχήματα.

Το θέμα δημιουργεί επιπλοκές και στο πλάνο της εταιρείας για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, το Σεπτέμβριο, ο διευθύνων σύμβουλος Χέρμπερτ Ντις προειδοποίησε πως απειλείται με καθυστέρηση και η μετάβαση των μονάδων στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων, κάτι που θα κοστίσει χρήματα αλλά και θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή