Η Διοίκηση Κυβερνοχώρου της Κίνας (CAC), η ανώτατη ρυθμιστική αρχή για το ίντερνετ στη χώρα, δημοσίευσε σήμερα έναν επικαιροποιημένο κατάλογο με 1.358 διαδικτυακές ειδησεογραφικές υπηρεσίες, δηλώνοντας ότι οι πάροχοι υπηρεσιών πληροφόρησης μπορούν να αναδημοσιεύσουν ειδήσεις μόνον από αυτές τις πηγές.

Ο κατάλογος αυτός δημοσιεύεται εν μέσω λήψης αλλεπάλληλων κατασταλτικών μέτρων σε μια σειρά κλάδων από τις κινεζικές αρχές, συμπεριλαμβανομένου του τομέα των μέσων ενημέρωσης.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει τετραπλάσιο αριθμό παρόχων σε σύγκριση με την προηγούμενη εκδοχή του καταλόγου από το 2016 και περιλαμβάνει περισσότερους λογαριασμούς δημόσιων μέσων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνει η CAC στην ανακοίνωσή της.

Η ρυθμιστική αρχή προσθέτει ότι οι διαδικτυακές ειδησεογραφικές υπηρεσίες, οι οποίες αναδημοσιεύουν ειδησεογραφικές πληροφορίες, θα πρέπει να ακολουθούν την τελευταία εκδοχή του καταλόγου. Οι πάροχοι, που δεν συμμορφώνονται με τους κανόνες, θα αντιμετωπίζουν κυρώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά