Με απώλειες κινούνται οι ευρωπαϊκοί δείκτες σήμερα, με τα εταιρικά αποτελέσματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ αρνητικά επιδρούν και οι εξελίξεις με την κινεζική Evergrande.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,4%, με τον κλάδο των πρώτων υλών να υποχωρεί κατά 1,7%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει απώλειες 0,46% στις 7.189 μονάδες, ο DAX υποχωρεί 0,47% στις 15.449 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,30% στις 6.686 μονάδες.

Οι αγορές δείχνουν να επανέρχονται στην πραγματικότητα των προκλήσεων, οι οποίες κυμαίνονται από τις ανησυχίες σχετικά με την έξαρση της παραλλαγής Δέλτα της Covid και τις διαταραχές της αλυσίδας εφοδιασμού έως την Federal Reserve που προωθεί την σταδιακή άρση της νομισματικής στήριξης και καλείται να αντιμετωπίσει την αύξηση του πληθωρισμού.

Την ίδια ώρα, η εστίαση είναι στα εταιρικά αποτελέσματα, με την αγορά να αναμένει τις ανακοινώσεις των Hermes, L’Oreal και Pernod-Ricard, Vivendi, Eurotunnel, Daimler, SAP, Randstad, ABB, Unilever και Rentokil.

Ταυτόχρονα, καλύτερα από τα αναμενόμενα ήταν τα κέρδη τρίτου τριμήνου που ανακοίνωσε σήμερα η Barclays, τα αποτελέσματα της οποίας όπως και αμερικανικών ανταγωνιστών της στη Wall Street έλαβαν σημαντική ώθηση από το τμήμα επενδυτικής τραπεζικής. Η βρετανική τράπεζα ανέφερε κέρδη 1,45 δισεκατομμυρίων στερλινών για το τρίτο τρίμηνο, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών της Refinitiv για 931,25 εκατ. στερλίνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές