Ανοδικά κινούνται τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να φτάνει σε υψηλό επταετίας, καθώς η παγκόσμια προσφορά παρέμεινε σφιχτή εν μέσω ισχυρής ζήτησης παγκοσμίως.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν κατά 1,03 δολ., ή 1,2%, στα 86,56 δολ. το βαρέλι, μετά την άνοδο 1,1% της περασμένης Παρασκευής. Η τιμή είναι κοντά στο υψηλό τριετίας των 86,10 δολαρίων, που σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν 1,49 δολάρια ή 1,8%, στα 85,25 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο 1,5% την Παρασκευή. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2014.

«Το ανοδικό αίσθημα συνεχίζει να υποστηρίζει τις τιμές του πετρελαίου καθώς η παγκόσμια προσφορά παραμένει περιορισμένη σε μια εποχή που η ζήτηση ανακάμπτει από την πανδημία», δήλωσε ο Toshitaka Tazawa, αναλυτής της Fujitomi Securities.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν επίσης ενισχυθεί από τις ανησυχίες για τις ελλείψεις άνθρακα και φυσικού αερίου στην Κίνα, την Ινδία και την Ευρώπη, που ώθησαν τη μετάβαση στο ντίζελ και το μαζούτ για ενέργεια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές