Σε ένα στενό εύρος κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, καθώς οι ανακοινώσεις σχετικά με τα εταιρικά κέρδη, τον Covid-19 και την εικόνα του πληθωρισμού θολώνουν την εικόνα, ευνοώντας μόνο τις κινήσεις αναδιάρθρωσης των χαρτοφυλακίων.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 υποχωρεί κατά 0,02%, με τον κλάδο των μεταλλευμάτων να κερδίσει κατά 1%, ενώ εκείνος των τηλεπικοινωνιών χάνει 0,4%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,34% στις 7.229 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,12% στις 15.562 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,15% στις 6.723 μονάδες.

Εκτός από τα τα εταιρικά αποτελέσματα, ιδίως αυτά της HSBC, και τις εξελίξεις γύρω από την κινεζική Evergrande, οι αγορές παρακολουθούν τις συνομιλίες της ιταλικής κυβέρνησης με την UniCredit για τη διάσωση της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena. Οι εξελίξεις φαίνεται να δίνουν ένα τέλος στις πολυετείς προσπάθειες της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την προβληματική τράπεζα της Τοσκάνης.

Οι αγορές συνεχίζουν επίσης να παρακολουθούν τον πληθωρισμό, ο οποίος έχει αυξηθεί απότομα σε όλο τον κόσμο καθώς οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας και τα σημεία συμφόρησης στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφοδοτούν το κόστος των προϊόντων, οδηγώντας τον πληθωρισμό της ευρωζώνης σε υψηλό 13 ετών τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές