Σε δυσχερή κατάσταση βρίσκεται το λιανεμπόριο στη Βρετανία, καθώς στα προβλήματα της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας προστίθενται και τα προβλήματα από το Brexit. Σύμφωνα με έκθεση της ομοσπονδίας βιομηχανιών της χώρας (CBI), η μεγάλη πλειοψηφία των λιανεμπόρων δηλώνει ελλείψεις στο στοκ προϊόντων τους τους, στο χειρότερο επίπεδο από το 1985.

Πάνω από δύο στους πέντε λιανεμπόρους δηλώνει πολύ χαμηλό στοκ σε σχέση με τις πωλήσεις, με το δείκτη επάρκειας να διαμορφώνεται στο -31 για τον Οκτώβριο, στο χαμηλότερο σημείο εδώ και σχεδόν τριάντα χρόνια. Πρόκειται για μια νέα επιδείνωση για το δείκτη, δεδομένου πως ο δείκτης επάρκειας βρισκόταν στο -23 το Σεπτέμβριο.

«Η οικονομική ανάκαμψη της Βρετανίας σκοντάφτει σε εμπόδια και το ίδιο ισχύει και για το λιανεμπόριο» σχολίασε ο κορυφαίος οικονομολόγος της CBI, κάνοντας λόγο για έναν δύσκολο συνδυασμό που προκύπτει από διαταραχές στον ανεφοδιασμό, ελλείψεις σε προσωπικό και αβεβαιότητα για τις υγειονομικές συνθήκες. «Το πλάνο για τον ερχόμενο χειμώνα μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο».

Τις μεγαλύτερες ελλείψεις παρουσιάζει ο κλάδος αυτοκινήτου (που περιλαμβάνει και τα ανταλλακτικά), με δύο στις τρεις επιχειρήσεις του κλάδου να δηλώνουν ανεπάρκεια στις αποθήκες και σε ανταλλακτικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή