Μοιρασμένα πρόσημα και επιλεκτικές κινήσεις είναι η εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου σήμερα, το οποίο δεν μπορεί να αποκτήσει κάποια τάση εάν προηγουμένως τελικά δεν ολοκληρώσει την αφομοίωση των επιπέδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,05% στις 901,61 μονάδες, με τον τζίρο μόλις που έχει ξεπεράσει τα 24 εκατ. ευρώ.

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο ot.gr η αγορά προφανώς βρίσκεται στους ρυθμούς της αυριανής αργίας, με πολλές από τις κινήσεις να είναι διεκπεραιωτικές και με καθαρά βραχυπρόθεσμο χαρακτήρα. Αυτό μάλιστα που παρατηρείται είναι ότι πολλά χαρτοφυλάκια ενθυλακώνουν μέρος των κερδών τους, χωρίς όμως να διαταράσσουν την ισορροπία των επιπέδων.

Άλλωστε, από την αρχή της εβδομάδας, της τελευταίας του Οκτωβρίου, ο γενικός δείκτης δεν έχει αλλάξει επίπεδα, ενώ κινείται στο στενό εύρος των 899 – 911 μονάδων, με τα κλεισίματα να είναι σε ακόμη πιο περιορισμένο πεδίο.

Πάντως, αν εξαιρεθεί αυτή η εβδομάδα, ο Οκτώβριος μόνο θετικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως χρηματιστηριακός μήνας, καθώς ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 4,25%, με την επίδοση του FTSE 25 να είναι παρόμοια. Εάν δεν αλλάξει κάτι σήμερα, ή την Παρασκευή, τότε θα έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος από τις απώλειες του Σεπτεμβρίου.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, τα Ελληνικά Πετρέλαια ξεχωρίζουν σήμερα με το +1,84%, αλλά και ο Ελλάκτωρ με το -2,24%. Οι πιέσεις εστιάζουν επίσης και στη ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς και Βιοχάλκο, ενώ στον αντίποδα οι Εθνική, Eurobank, Alpha Bank, ΕΛΧΑ και ΑΔΜΗΕ αντισταθμίζουν τις πιέσεις.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών