Οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα κύμα ακρίβειας που στα καύσιμα παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας. Και όμως υπάρχουν «επαγγελματίες» του χώρου που κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να κλέψουν τους καταναλωτές και να αυξήσουν αφορολόγητα το δικό τους εισόδημα.

Η κατάσταση με το λαθρεμπόριο στα καύσιμα και τις πειραγμένες αντλίες έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ετσι, δεν είναι τυχαίο ότι βγήκε μπροστά ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος (ΣΕΕΠΕ) και καταγγέλλει συναδέλφους του για παραβάσεις στην αγορά των καυσίμων κίνησης. Μεταξύ αυτών, το λαθρεμπόριο,η νόθευση της βενζίνης και οι πειραγμένες αντλίες στα πρατήρια.

Ολοι έχουμε κάποια εμπειρία όταν μετά από ένα «γέμισμα» άναψε το λαμπάκι του κινητήρα αφού μας έβαλαν «αέρα» ή άλλες χημικές ουσίες αντί για βενζίνη. Συνολικά, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΣΕΕΠΕ, το Δημόσιο χάνει από αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές φορολογικά έσοδα 100-150 εκατ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, υπάρχει στρέβλωση στον ανταγωνισμό εις βάρος των εταιρειών που κινούνται νόμιμα και τηρούν όλες τις διαδικασίες. Ο ΣΕΕΠΕ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ώστε να στήσει με δικά του έξοδα ένα νέο σύστημα εισροών – εκροών στα πρατήρια και στις αποθήκες αφού αυτό που εγκαταστάθηκε το 2010 ακόμη δεν… λειτουργεί. Η πολιτεία πλέον σε τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας και παράνομου πλουτισμού πρέπει να είναι αμείλικτη. Αυστηροί έλεγχοι και βαριά πρόστιμα.

Τα πρατήρια θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα στα «πράσινα» καύσιμα, γι’ αυτό χρειάζεται να μπει μια τάξη στον κλάδο και να απομονωθούν αυτοί που κλέβουν τους συμπολίτες τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Opinion