Το εμφιαλωμένο νερό, η ανάπτυξη εμβολίων, η πλατφόρμα TikTok αλλά και η τεχνολογία ηλεκτρικών οχημάτων, ήταν οι τομείς που έδωσαν ώθηση στις περιουσίες των κινέζων πλουσίων, καθώς οι μεγιστάνες των ακινήτων και οι κλάδοι που είναι στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών της χώρας, δέχθηκαν μεγάλο πλήγμα.

Πρώτος στη λίστα Hurun China Rich List 2021 που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, είναι ο Zhong Shanshan, με προσωπική περιουσία 60,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων χάρη στην αύξηση της αξίας των εισηγμένων εταιρειών του, Nongfu Spring και Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise.

Ο ιδρυτής της ByteDance, Zhang Yiming, ο πρόεδρος της CATL, ο Zeng Yuqun, ο Pony Ma της Tencent Holdings και ο Jack Ma, ιδρυτής του Alibaba Group και του Ant Group, συμπληρώνουν την πεντάδα.

Επίσης, πολλές θέσεις στη λίστα με τους 100 πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, έπεσε και ο ιδρυτής του Ομίλου China Evergrande, Hui Ka Yan, ο οποίος έχασε περίπου το 70% της καθαρής του περιουσίας και πλέον έχει περίπου 11,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής της China Fortune Land, Wang Wenxue, έχασε εντελώς την ιδιότητα του δισεκατομμυριούχου, με την καθαρή του περιουσία να πέφτει κατά 88% από πέρυσι στα 930 εκατομμύρια δολάρια.

Σε μια χώρα 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων, μόλις 2.769 άνθρωποι έχουν περιουσία πάνω από 2 δισεκατομμύρια γιουάν (313 εκατομμύρια δολάρια) ο καθένας, ανέφερε η έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Πανδημία κορωνοϊού – Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι; 
Διεθνή |

Γιατί… χαίρονται οι Κινέζοι με την πανδημία; 

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται και τα περιοριστικά μέτρα επανέρχονται στο διεθνές προσκήνιο, το Πεκίνο επιχαίρει για τη στρατηγική zero-COVID. Αναλυτές δεν αποκλείουν περαιτέρω αυστηροποίησή της και νέες επιπλοκές στο διεθνές εμπόριο 

Τουρκία – Ο Ερντογάν αποκτά πλήρη έλεγχο της οικονομικής πολιτικής και επιμένει στα χαμηλά επιτόκια
Διεθνή |

Πού το πάει ο Ερντογάν με την τουρκική οικονομία - Το σχέδιό του για τα χαμηλά επιτόκια

Η παραίτηση του Τούρκου υπουργού Οικονομικών και η αντικατάστασή του από έναν οπαδό της πολιτικής Ερντογάν, σημαίνουν ότι ο Τούρκος πρόεδρος διεκδικεί πλήρη έλεγχο και πλήρη συμμόρφωση στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων

Ώρα αποφάσεων σε Βερολίνο και Ουάσιγκτον για τον Nord Stream 2
Διεθνή |

Η τελευταία απότομη «στροφή» για τον Nord Stream 2

Η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κληθεί άμεσα να αναλάβει την πολιτική ευθύνη της λειτουργίας ή μη του αγωγού, η κατασκευή του οποίου έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Οι ισορροπίες στο Βερολίνο και ο ρόλος της Ουάσιγκτον.