Με κέρδη κινείται σήμερα η Wall Street, βρίσκοντας νέα καύσιμα, μετά τη χθεσινή διόρθωση, από τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ η επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας άφησε ένα περιθώριο για τη διατήρηση της νομισματικής πολιτικής.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημειώνει κέρδη 0,47% στις 35.658 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,50% στις 4.574 μονάδες και ο Nasdaq Composite ενισχύεται κατά 0,54% στις 15.317 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, η Ford σημειώνει κέρδη άνω του 9%, καθώς ικανοποίησε την αγορά με τα κέρδη της. Επίσης, η αυτοκινητοβιομηχανία είπε ότι η αυξημένη διαθεσιμότητα ημιαγωγών (semiconductors) κατά τη διάρκεια του τριμήνου της επέτρεψε να αυξήσει την παραγωγή της.

Από την άλλη, οι μετοχές της Twilio υποχώρησαν περίπου 13%, λόγω της πτώσης τόσο των κερδών όσο και των εσόδων για το τρίτο τρίμηνο, αφού η πλατφόρμα επικοινωνιών cloud προέβλεψε ζημιών για το τέταρτο τρίμηνο. Το Ebay υποχωρεί επίσης κατά περίπου 5% λόγω της αδύναμης καθοδήγησης των εσόδων για το τέταρτο τρίμηνο.

Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας των ΗΠΑ το τρίτο τρίμηνο επιβραδύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό την εποχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου. Το ΑΕΠ των ΗΠΑ αυξήθηκε 2% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του υπουργείου που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στην έρευνα του Dow Jones ανέμεναν αύξηση του  2,8%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street