Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των αμερικάνικων ομολόγων την Παρασκευή εν αναμονή των στοιχείων για τον δείκτη προσωπικής κατανάλωσης, τον οποίο μελετά η κεντρική τράπεζα και τα δεδομένα του τα συνυπολογίζει στις εκτιμήσεις της για την πορεία του πληθωρισμού.

Η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου ξαναπέρασε το 1,6%, καθώς ενισχύθηκε με τρεις μονάδες βάσης και ανήλθε στο 1,607%. Η απόδοση του 30ετούς τίτλου σημείωσε αύξηση κατά 4 μονάδες βάσης στο 2,008%.

Οι αποδόσεις κινούνται ανοδικά παρά τα απογοητευτικά στοιχεία για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο.  Ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας επιβραδύνθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό την εποχή της πανδημίας, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εμπορίου.

Την Παρασκευή αναμένονται οι ανακοινώσεις για τον δείκτη  προσωπικής κατανάλωσης του Σεπτεμβρίου.  Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν προσεκτικά  τα δεδομένα, καθώς πλέον οι ανησυχίες τους εστιάζονται στον στασιμοπληθωρισμό, όπου ο πληθωρισμός αυξάνεται αλλά η οικονομία επιβραδύνεται.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες