Εν συντομία…

Το Shiba Inu νίκησε θεαματικά τον μεγάλο του αντίπαλο Dogecoin στην μάχη της κεφαλαιοποίησης και αναδείχθηκε ως το καλύτερο meme coin. Σήμερα, όμως, ένας νέος εχθρός εμφανίστηκε, το Floki Inu (FLOKI), σημειώνοντας άνοδο έως και 223% τις τελευταίες 24 ώρες.

Το Floki Inu, που πήρε το όνομά του από το κουτάβι ράτσας Shiba Inu του Elon Musk, είναι token δημιουργημένο μέσω διασταύρωσης των αλυσίδων Ethereum και Binance Smart Chain. Κυκλοφόρησε τον Ιούλιο, και νωρίτερα σήμερα πέτυχε το νέο ιστορικό υψηλό του στα $0,00021552. Από την κυκλοφορία του τον Ιούλιο, έχει αποδόσεις ύψους σχεδόν 250.000%.

Το πρότζεκτ Floki Inu΄

Σύμφωνα με στοιχεία από το Coinmarketcap, το Floki Inu (FLOKI) είναι ένα νέο κρυπτονόμισμα που δημιουργήθηκε από θαυμαστές και μέλη της κοινότητας Shiba Inu, και εμπνευσμένο από το κουτάβι του ‘#DogeFather’ Elon Musk. Το Floki Inu είναι επίσης το μοναδικό κρύπτο-έργο που συνεργάζεται επίσημα με το Κίνημα ‘Million Gardens’ του αδελφού του #DogeFather, Kimbal Musk. Το FLOKI εργάζεται σε τρία βασικά έργα κοινής ωφέλειας: ένα NFT gaming metaverse, το ‘Valhalla’, μια αγορά εμπορευμάτων, τη ‘FlokiPlaces’ και μια πλατφόρμα περιεχομένου/εκπαίδευσης, τη ‘Floki Inuversity’.

Τα αίτια ανόδου

Ο κύριος λόγος της δραματικής προσαύξησης είναι το έντονο ενδιαφέρον γύρω από το token στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δημιουργοί του crypto token ξεκίνησαν πρόσφατα μία καμπάνια μάρκετινγκ στο Λονδίνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων των διαφημίσεων σε λεωφορεία και σε σταθμούς του μετρό. Η διαφημιστική εκστρατεία παροτρύνει τους επενδυτές, οι οποίοι ‘έχασαν το κύμα’ του Dogecoin, να αγοράσουν το Floki Inu για να συμμετέχουν στα κέρδη.

Παράλληλα, πληθώρα άρθρων στον Τύπο άρχισαν να κάλυπταν την καμπάνια αυτήν την εβδομάδα μεταξύ άλλων και η εφημερίδα Financial Times.

Ένας ακόμα λόγος αποτελεί μία πρόσφατη αλγοριθμική τροποποίηση. Οι προγραμματιστές έχουν αλλάξει σημαντικά τη δομή των προμηθειών, μειώνοντας τον φόρο που χρεώνεται για κάθε συναλλαγή, ενώ εξαλείφονται και τα ‘δικαιώματα (royalties)’ που καταβάλλονται σε άλλους κατόχους, βάσει του συνολικού όγκου συναλλαγών.

Σε πρόσφατη ανάρτηση τους στο Twitter, οι προγραμματιστές του Floki Inu επικαλέστηκαν τις ρυθμιστικές ανησυχίες, ως βασικό λόγο για την κατάργηση του στοιχείου ανταμοιβής που μοιάζει με δικαιώματα. Οι πληρωμές που μοιάζουν με δικαιώματα στους κατόχους του ενδέχεται να κάνουν το token να φαίνεται ως μη-καταχωρισμένη ασφάλεια.

Εάν το FLOKI θεωρηθεί ασφάλεια, η εισαγωγή του σε κάποιο κεντροποιημένο ανταλλακτήριο, όπως το Binance, Coinbase κ.α., θα είναι δύσκολη. Η αφαίρεση των δικαιωμάτων (γνωστά και ως αντανακλάσεις/reflections) το διορθώνει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News