Η Διεθνής Ναυτική Ένωση με ανακοίνωση της επισημαίνει την ανάγκη να παρέμβει το Υπουργείο Ναυτιλίας για «να διασφαλίσει την άμεση επιχειρησιακή επαναλειτουργία των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, καθώς η Ναυτιλιακή και Εμπορική Κοινότητα βρίσκονται προ αδιεξόδου»

Η ΔΝΕ ήδη από την 28η Οκτωβρίου 2021 υπέβαλε προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, επίσημο αίτημα ανάληψης πρωτοβουλίας διαμεσολάβησης από πλευράς Υ.ΝΑ.Ν.Π., στοχεύοντας στην άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, που τελούν υπό αποκλεισμό εξαιτίας της απεργιακής κινητοποίησης κατόπιν του πρόσφατου μοιραίου δυστυχήματος.

Όπως τονίζει «με τον προσήκοντα σεβασμό στην τραγική απώλεια του Εργαζόμενου Δημήτριου Δαγκλή, αλλά παράλληλα με αίσθημα ευθύνης», υπογραμμίστηκε το γεγονός πως ο αποκλεισμός του εμπορικού λιμένος δημιουργεί μία μη διαχειρίσιμη συμφόρηση πλοίων και έναν ανεξέλεγκτο εγκλωβισμό -εισαγόμενων και προς εξαγωγή- φορτίων, προκαλώντας αφόρητες πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα και συνθήκες ασφυξίας τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στην εθνική εξαγωγική δραστηριότητα.

Τούτων λεχθέντων, η Δ.Ν.Ε. συμμετείχε στη χθεσινή διευρυμένη σύσκεψη Επιχειρηματικών Φορέων, η οποία διεξήχθη στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, εκπροσωπούμενη δια του Προέδρου Δ.Σ. κυρίου Αντώνιου Βενιέρη, ο οποίος έθεσε ως απόλυτη προτεραιότητα την άμεση αποκατάσταση της επιχειρησιακής λειτουργίας των εμπορικών λιμενικών εγκαταστάσεων Πειραιώς, τονίζοντας πως μόνο η άρση του αποκλεισμού των τελευταίων ημερών δύναται να λειτουργήσει ως εφαλτήριο ενός εποικοδομητικού διαλόγου των εμπλεκομένων. Λαμβάνοντας υπόψη πως χθες  το απόγευμα η εν λόγω απεργιακή κινητοποίηση εκρίθη ως παράνομη και καταχρηστική από το αρμόδιο Δικαστήριο, η Διεθνής Ναυτική Ένωση αναμένει από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής πρωτοβουλία προκειμένου να επαναλειτουργήσει το λιμάνι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια