Τη βρετανική κυβέρνηση και τον Μπόρις Τζόνσον προσωπικά έχουν βάλει σήμερα στο στόχαστρο τους οι χιλιάδες ακτιβιστές που έχουν κατακλύσει τη Γλασκόβη και τη σύνοδο COP26 προκειμένου να πιέσουν τους ηγέτες για δραστικότερα μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Ανήμερα της επετείου από τα 46α εγκαίνια του πετρελαϊκού αγωγού της Βορείου Θάλασσας από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, οι διαδηλωτές θέλουν να πιέσουν τη βρετανική κυβέρνηση με αφορμή την εκμετάλλευση ενός νέου θαλάσσιου κοιτάσματος πετρελαίου.

Ακτιβιστές από δεκάδες οργανώσεις, όπως η Friends of the Earth, καλούν τους βουλευτές και υπουργούς να μπλοκάρουν τις διαδικασίες για την εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων στη Βόρεια Θάλασσα και δη με αφορμή το αμφιλεγόμενο project του κοιτάσματος Κάμπο.

Το Κάμπο, που βρίσκεται 125 χιλιόμετρα από τα νησιά Σέτλαντ, είναι ένα από τα τελευταία ανεκμετάλλευτα θαλάσσια κοιτάσματα και κοινοπραξία της ενεργειακής Siccar Point Energy και της Royal Dutch Shell έχουν καταθέσει επίσημο αίτημα για να ξεκινήσουν την εξόρυξη τουλάχιστον 170 εκατ. βαρελιών πετρελαίου.

Η αίτηση εκκρεμεί από τον Ιούνιο με την Ντάουνινγκ Στριτ να διστάζει να βάλει την υπογραφή της μέχρι τώρα, όμως πρόσφατα δημοσιεύματα εμφάνισαν τον Μπορίς Τζόνσον να ετοιμάζεται να το πράξει όταν τα φώτα της κλιματικής συνόδου… σβήσουν.

Οι πληροφορίες εξαγρίωσαν τους ακτιβιστές που είναι αποφασισμένοι να πιέσουν και να εκθέσουν τον Βρετανό πρωθυπουργό ενώπιον των… εκλεκτών καλεσμένων του.

«Ο Μπορίς Τζόνσον ως οικοδεσπότης των συνομιλιών, θα πρέπει να αποδείξει τι σημαίνει πραγματική δράση για το κλίμα. Θα πρέπει να απορρίψει το αίτημα της εκμετάλλευσης του κοιτάσματος στο Κάμπο και να ενθαρρύνει άλλους ηγέτες να κλείσουν τις στρόφιγγες και να οδηγήσουν τον κόσμο μακριά από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο» σχολίασε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των Friends of Earth Scotland.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green