Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για το κλίμα Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι οι τρέχουσες δεσμεύσεις για τον περιορισμό των εκπομπών άνθρακα δείχνουν ότι ο κόσμος έχει 60% πιθανότητες να περιορίσει την άνοδο της μέσης θερμοκρασίας στον πλανήτη στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Μιλώντας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε πρωινό γεύμα με δημάρχους από όλο τον κόσμο στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξάγεται στη Γλασκώβη, ο Κέρι δήλωσε ότι με τις πιο πρόσφατες δεσμεύσεις, που έγιναν στην COP26, περίπου το 65% του παγκόσμιου ΑΕΠ καλύπτεται τώρα από εφαρμόσιμα σχέδια για την κλιματική αλλαγή.

«Ωστόσο αυτό σημαίνει ότι το 35% δεν καλύπτεται. Και δεν μπορούμε να επιτύχουμε χωρίς αυτό το 35%”, σημείωσε ο Κέρι. «Αυτό δεν επιτυγχάνεται, αν δεν είμαστε όλοι μέσα».

Ο ειδικός επιτετραμμένος των ΗΠΑ για το κλίμα υπογράμμισε επίσης τη σημασία που έχει ο κόσμος να επιτύχει τον στόχο του για τη μείωση στο μισό των παγκόσμιων εκπομπών αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου ως το 2030, αν θέλει να επιτύχει μηδενικές εκπομπές ως τα μέσα του αιώνα.

«Επίσης το 2050 θα πάει στράφι, αν δεν στεφθεί με επιτυχία το 2030», επισήμανε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
OHE – Το 2021 ήταν μια από τις 7 πιο ζεστές χρονιές που καταγράφηκαν ποτέ
Green |

Το 2021 μια από τις επτά πιο ζεστές χρονιές που έχουν καταγραφεί

Η υπερθέρμανση του πλανήτη και οι άλλες μακροπρόθεσμες τάσεις των κλιματικών αλλαγών θα συνεχιστούν λόγω των επιπέδων ρεκόρ των αερίων, που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στην ατμόσφαιρα, εκτιμά ο ΟΗΕ

Εξοικονομώ – Βροχή οι αιτήσεις – Έρχεται παράταση – Ποιες προτάσεις είναι στο τραπέζι
Green |

Έρχεται παράταση στο «Εξοικονομώ» - Βροχή οι αιτήσεις

Οι 20.000 οριστικές υποβολές και οι 50.000 ανοιχτές αιτήσεις καταδεικνύουν το μεγάλο ενδιαφέρον των πολιτών, με τα επιτελεία των Υπουργείων Ενέργειας και Ανάπτυξης να προσανατολίζονται σε μια πρώτη παράταση έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας ανησυχεί πολλούς στην Ευρώπη
Green |

Ποιο είναι το φαινόμενο της Αστικής Θερμικής Νησίδας - Μεγάλη ανησυχία στην Ευρώπη

Οι προβλέψεις δείχνουν πως το 2050, άνω του 80% του πληθυσμού στην Ευρώπη, θα ζει στις πόλεις, γεγονός που ενεργοποιεί πολλά ερευνητικά προγράμματα αλλά και συνεργασίες μεταξύ Δήμων και Πανεπιστημίων προκειμένου να προετοιμάσουν την επόμενη μέρα