Ως «τρομακτική» χαρακτήρισε την έλλειψη προόδου στις συνομιλίες που διεξάγονται  στη κλιματική σύνοδο του COP26, στη Γλασκόβη, ο επικεφαλής της λεγόμενης ομάδας των Λιγότερο Ανεπτυγμένων Κρατών (LDS – Least Developed Countries).

«Οι ζωές μας εξαρτώνται από τις δεσμεύσεις που θα κάνουν οι περισσότερες χώρες εδώ και τις πολιτικές που θα αποφασιστούν. Η πρόοδος που έχει σημειωθεί είναι απογοητευτική και με ένα τρόπο τρομακτική» σχολίασε χαρακτηριστικά ο Σονάμ Πούντσο Βάνγκντί του Μπουτάν, που ηγείται της ομάδας του LDS.

Το γκρουπ του LDS αγκαλιάζει 46 κράτη που αριθμούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο πολίτες. Παρόλ’ αυτά παράγουν μόλις το 1% των παγκόσμιων ρύπων άνθρακα που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Ο επικεφαλής της ομάδας κατέκρινε τις ανεπτυγμένες χώρες καλώντας τις κυβερνήσεις τους να σταματήσουν να αποφεύγουν τις ευθύνες τους και ζήτησε «εδώ και τώρα» περισσότερα χρήματα για τις φτωχότερες χώρες που ήδη υποφέρουν από τις αρνητικές επιδράσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ανάλογη καταγγελία διατυπώθηκε και από ηγέτες και αξιωματούχους έτερων κρατών του Τρίτου Κόσμου, οι οποίοι υποστήριξαν πως από τα περίπου 100 δισ. δολάρια βοήθειας που τους είχαν υποσχεθεί μέχρι το 2023, τα περισσότερα έχουν ήδη αναμιχθεί με ιδιωτικά δάνεια και προϋπάρχουσες διεθνείς δεσμεύσεις βοήθειας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης
Green |

Motor Oil: Η THALIS αναβαθμίζει τον «Κύκλο του Νερού» στο δήμο Φαιστού της Κρήτης

Στο πλαίσιο της τελετής παρουσιάστηκε το αντικείμενο του έργου και οι αναπτυξιακές επιπτώσεις του από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Φαιστού και την THALIS που είναι ο ανάδοχος.