Πτωτικά κινείται ο χρυσός την Τρίτη με τους επενδυτές να έχουν στρέψει την προσοχή τους στην κρίσιμη διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας , όπου αναμένεται να αντλήσουν στοιχεία για το χρονοδιάγραμμα του tapering αλλά και της αύξησης των επιτοκίων εν μέσω αυξανόμενων πληθωριστικών πιέσεων .

Η τιμή του χρυσού υποχωρεί κατά 0,1% στα 1.790,31 δολάρια η ουγγιά στις 12:01 ώρα GMT, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου υποχωρούν κατά 0,3% στα 1.790,70 δολάρια η ουγγιά.

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να εγκρίνει το σχέδιο μείωσης της μηνιαίας αγοράς ομολόγων την Τετάρτη, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η συνεδρίαση.

Οι αγορές επίσης εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της Τράπεζας της Αγγλίας, την Πέμπτη, καθώς θεωρείται πιθανό να ανακοινωθεί η πρώτη- από την πανδημία- αύξηση επιτοκίων από μια μεγάλη κεντρική τράπεζα.

«Αυτή η εβδομάδα  θα μπορούσε να είναι ασταθής για τις τιμές του χρυσού… το κίτρινο μέταλλο είναι πιθανό να επηρεαστεί από τις κινήσεις του δολαρίου, τις αποδόσεις των ομολόγων, τις προσδοκίες για τον πληθωρισμό και το κλίμα παγκόσμιου κινδύνου», σημειώνει ο ανώτερος αναλυτής της FXTM, Λουκουμάν Οτουνούγκα

Το ασήμι υποχώρησε κατά 0,6% στα 23,86 δολάρια η ουγγιά. Η πλατίνα υποχώρησε  κατά 1,5% στα 1.047,78 δολάρια η ουγγιά. Το παλλάδιο σημείωσε πτώση 0,3% στα 2.040,74 δολάρια η ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές