Εμφανή είναι τα σημάδια αδυναμίας στο ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, το οποίο παρά το γεγονός ότι διατηρεί το θετικό του πρόσημο, δεν μπορεί να κινηθεί αποφασιστικά, συντηρώντας τον ίδιο ρυθμό με το προηγούμενο διήμερο. Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,23% στις 910,20 μονάδες, με τον τζίρο στα 25 εκατ. ευρώ.

Η αγορά δείχνει να συγκρατείται από τις διορθωτικές κινήσεις που γίνονται στην πλειονότητα των τίτλων της, ιδίως στους τραπεζικούς, οι οποίοι κινούνται σε αρνητικά εδάφη, πλην της Alpha Bank. Άλλωστε, ο τραπεζικός δείκτης σήμερα δοκίμασε και τις 600 μονάδες, ήτοι σε υψηλά πενταμήνου, για να διολισθήσει αυτήν την ώρα σε ελαφρώς χαμηλότερα επίπεδα.

Πάντως αυτό που επισημαίνεται από τους περισσότερους αναλυτές είναι ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αύξησης κεφαλαίου της ΔΕΗ η αγορά δεν μπορεί να “απελευθερωθεί” και να δοκιμάσει χωρίς περιορισμούς τα υψηλότερα επίπεδα. Σήμερα υπενθυμίζεται ότι κλείνει το βιβλίο προσφορών, με τις σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται αύριο.

Οι εκτιμήσεις πάντως για τη ΔΕΗ είναι άκρως θετικές, με τη μετοχή να αντιδρά σήμερα με +3,14%, καθιστώντας μαζί με το +2,23% της Τέρνα Ενεργειακής και το +1,18% της Coca Cola την “τριάδα” της στήριξης του θετικού προσήμου. Στον αντίποδα όμως, αυτή η τριάδα έχει να αντιμετωπίσει την αρνητική πλειοψηφία, ειδικά σε τίτλους όπως οι ΟΤΕ, Μυτιληναίος, Εθνική, Eurobank και Λάμδα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών