Με ικανοποίηση υποδέχονται και οι ευρωπαϊκές αγορές τις χθεσινές ανακοινώσεις της Federal Reserve για τη μείωση του προγράμματος αγοράς τίτλων, έχοντας όμως και το βλέμμα στην Bank of England, σχετικά με το δικό της ρυθμό σύσφιξης της πολιτικής της.

Διαβάστε επίσης: Διστάζουν να κλείσουν τις στρόφιγγες της ρευστότητας οι Κεντρικές Τράπεζες

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται κατά 0,6% υψηλότερα, με τον κλάδο της υγείας να κερδίζει 1,1%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,29% στις 7.269 μονάδες, ο DAX ενισχύεται κατά 0,50% στις 16.040 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,38% στις 6.977 μονάδες.

Σήμερα αναμένεται και η απόφαση της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, όπου εκτιμάται ότι θα αποφασίσει εάν θα ενεργοποιήσει τον κύκλο αύξησης των επιτοκίων. Ήδη στελέχη και αξιωματούχοι της ΒοΕ έχουν υποννοήσει ότι επίκειται αύξηση.

Το τοπίο δείχνει να ξεκαθαρίζει πάντως, καθώς η Fed έδωσε την Τετάρτη του πολυαναμενόμενο σήμα εκκίνησης του tapering, αρχής γενομένης εντός του Νοεμβρίου. Σύμφωνα με τη ανακοίνωση που εξεδόθη η διαδικασία περιορισμού του ύψους 120 δισ. δολαρίων προγράμματος αγοράς ομολόγων θα ξεκινήσει «αργότερα μέσα στο μήνα». Μάλιστα, η διαδικασία της απομείωσης θα κυμανθεί στα 15 δισ. δολάρια το μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές