Σε μόνιμα θετικό έδαφος κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης, και παρά το γεγονός ότι δεν συντηρήθηκαν όλα τα κέρδη της ημέρας, εκείνος παρέμεινε σε ανοδικό μοτίβο.

Η -για τρίτη φορά- στάση του Δείκτη στην περιοχή των 910-911 μονάδων επιβεβαιώνει τη σημασία του επιπέδου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, ενώ όλα δείχνουν ότι η πρώτη στάση στην άνοδο είναι οι 923 μονάδες.

Ο αποδέκτης στην παρούσα φάση είναι η περιοχή των 960 μονάδων, ειδικά αναλογιζόμενοι την ορμή που θα αποκτήσει το ΧΑΑ στο δεύτερο 15ήμερο του Νοεμβρίου, προεξοφλώντας αφενός το κλείσιμο των βιβλίων των Α/Κ και την αναζήτηση υπεραποδόσεων, αφετέρου την αναδιάρθρωση του δείκτη MSCI και τη μετακίνηση κεφαλαίων την τελευταία ημέρα του μήνα.

Τα παραπάνω σχετίζονται και με την εντυπωσιακή υπερκάλυψη της ΑΜΚ της ΔΕΗ από τα πρώτα κιόλας λεπτά της διαδικασίας, αναγνωρίζοντας τόσο τη σημασία αυτής για την εταιρεία, όσο και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών οίκων που αναζητούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα εισέλθουν στο σύστημα κι άλλα 1,35 δισεκ. φρέσκα ευρώ, με το σύνολο αυτών στο 2021 να ξεπερνούν τα 5, και σε συνδυασμό με τις ομολογιακές εκδόσεις και τα πακέτα στήριξης, η χώρα έχει συσσωρεύσει σημαντικά κεφάλαια που θα χρησιμοποιήσει για την υψηλών ρυθμών ανάπτυξη των επόμενων ετών.

Προφανώς, η συμπεριφορά στο ταμπλό καταλύεται από τις εξελίξεις στις διεθνείς αγορές και την εξωπραγματική κίνηση στις ΗΠΑ. Εκεί, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα έδωσε επίσημο έρεισμα για συνέχιση της ανόδου, καθώς ο τρόπος με τον οποίον θα μειώσει τις επαναγορές ομολόγων της στα πλαίσια της άμβλυνσης των πληθωριστικών πιέσεων θα είναι τόσο ομαλός, που αφήνει πολλά περιθώρια στη μετοχική αγορά. Για του λόγου το αληθές, ο S&P 500 κατέγραψε τη 13η στις τελευταίες 16 συνεδριάσεις, εισερχόμενος για πολλοστή φορά σε νέα ιστορικά υψηλά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News