Ήπια ανοδικά κινείται το ελληνικό χρηματιστήριο, δοκιμάζοντας επί της ουσίας τις δυνάμεις του πέριξ των 910 μονάδων, αλλά και πέριξ των υψηλών πενταμήνου του τραπεζικού δείκτη.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,29% στις 910,78 μονάδες, με τον τζίρο να είναι σε χαμηλά επίπεδα.

Πώς θα υπερβεί τον «σκόπελο»

Το επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το ΧΑ έχει αποκτήσει μεγάλη σημασία, καθώς για να μπορέσει να δει τα υψηλότερα επίπεδα πρέπει να ξεπεράσει αυτόν τον σκόπελο των 910-911 μονάδων. Εάν ο τραπεζικός καταφέρει να διατηρήσει τα υψηλά πενταμήνου, αλλά και να τα ξεπεράσει, τότε η διάσπαση του επιπέδου θα είναι ευκολότερη.

Τα φώτα στη ΔΕΗ

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ εξακολουθεί να παραμένει στο επίκεντρο, καθώς σήμερα κλείνει και το βιβλίο προσφορών για την αύξηση κεφαλαίου της. Τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν σημαντική υπερκάλυψη, αναγνωρίζοντας τόσο τη σημασία αυτής, όσο και το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλων επενδυτικών οίκων που αναζητούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται.

Η μετοχή της ΔΕΗ σήμερα σημειώνει κέρδη 1,38%, με την Coca Cola όμως να ανακάμπτει με +1,48% συντηρώντας τα κέρδη του γενικού δείκτη. Τα υπόλοιπα πρόσημα της υψηλής κεφαλαιοποίησης όμως είναι μοιρασμένα και κυρίως ευμετάβλητα, ειδικά στους τίτλους που υπεραπέδωσαν τις προηγούμενες ημέρες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες