Μια καλή χρονιά αναδεικνύεται το 2021 για την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, καθώς φαίνεται να «επιστρέφει» στα μεγέθη του 2019.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ε.Ζ.Α. κ. Αθανάσιο Συριανό, η ζυθοποιία ανέκτησε φέτος γύρω στο 40% των απωλειών που είχε σε σύγκριση με το 2019. Έτσι το 2021 θα κλείσει αρκετά κοντά στις επιδόσεις του 2019.

Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις αναμένεται να φθάσουν στα 34 εκατ. ευρώ και το EBITDA σε περίπου 5 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο της αγοράς της μπύρας, τα στοιχεία Αυγούστου-Σεπτεμβρίου 2021 δείχνουν ανάπτυξη 15,6% σε σχέση με πέρσι.

Ο ίδιος εξέφρασε αισιοδοξία για τη νέα χρονιά τονίζοντας πως η Ε.Ζ.Α. διεκδικεί το ρόλο του εθνικού πρωταθλητή της μπύρας.

Διαβάστε επίσης: Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Έρχονται ανατιμήσεις – Τι συμβαίνει με το κριθάρι

Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της σχεδιασμού έχει υλοποιήσει επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η επένδυση ύψους 10 εκατ. ευρώ στη νέα γραμμή γυάλινου μπουκαλιού, η οποία τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του 2020 και η επένδυση 5 εκατ. ευρώ στη γραμμή κουτιού αλουμινίου, η οποία παραδόθηκε το 2015.

Εφέτος η ζυθοποιία έχει διαθέσει κεφάλαια ύψους 2 εκατ. ευρώ στο ζυθοβραστήριο και σε νέο λέβητα.

Ενδιαφέρον για εμφιάλωση ανθρακούχου νερού

Το ενδιαφέρον της Ε.Ζ.Α. για την εμφιάλωση ανθρακούχου φυσικού μεταλλικού νερού παραμένει ενεργό και μάλιστα έχει προχωρήσει στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την αξιοποίηση πηγής που έχει εντοπίσει.

Στα μελλοντικά σχέδια της διοίκησης είναι και η είσοδος στη στην διαδικασία της βυνοποίησης, κάτι που ωστόσο θα αποφασιστεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Τέλος, σχετικά με τα πλάνα για την παραγωγή λυκίσκου η ζυθοποιία της Αταλάντης έχει δημιουργήσει πειραματική καλλιέργεια σε έκταση 4 στρεμμάτων, με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης.

Προβληματισμός για τις πρώτες ύλες

Οι διεθνείς ανατιμήσεις στην ενέργεια, στις πρώτες ύλες και στα υλικά συσκευασίας δημιουργούν και στην Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης έντονο προβληματισμό.

Δεν υπάρχει δυνατότητα απορρόφησης των ανατιμήσεων σημείωσε ο κ. Συριανός και η αύξηση της τελικής τιμής καταναλωτή θεωρείται αναπόφευκτη. Πάντως δεν θα ξεπεράσει το 3%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις