Η ευρωπαϊκή αγορά smartphones φαίνεται να ανακάμπτει, σε μεγάλο βαθμό, από τις παρενέργειες που δημιούργησε η πανδημία, αν και πλέον το πρόβλημα εντοπίζεται στη συνεχιζόμενη έλλειψη ημιαγωγών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας ερευνών Counterpoint κατά το γ’ τρίμηνο του έτους οι πωλήσεις κινήθηκαν πτωτικά κατά 1% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, αλλά ανοδικά κατά 4% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο.

Σε επίπεδο κατασκευαστών, ορισμένοι διανύουν μία εξαιρετική χρονιά. Οι Xiaomi, Apple και Oppo εμφανίζουν αυξημένα μερίδια αγοράς σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Xiaomi συνεχίζει να αναπτύσσεται στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές αν και ξαναπέφτει στην τρίτη θέση της κατάταξης των μεριδίων αγοράς ενώ η Oppo κερδίζει στη δυτική Ευρώπη, βοηθούμενη και από την πρόσφατη συγχώνευσή της με την OnePlus. Η Apple εκμεταλλεύεται τη δυναμική της νέας της σειράς iPhone 13. Η κορεατική Samsung είδε τα μερίδιά της να πέφτουν κατά τη διάρκεια του τριμήνου, τόσο σε σχέση με την περυσινή χρόνια όσο και σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ωστόσο, εξακολουθεί να διατηρεί τα πρωτεία.

Από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες κατασκευής smartphone στην ευρωπαϊκή ήπειρο είναι η realme, με τις αγορές της Ρωσίας, της Ισπανίας και της Ιταλίας να λειτουργούν σαν προπύργια και να της χαρίζουν μία θέση στην κορυφαία πεντάδα.

Γρήγορη ανάπτυξη και για τη Vivo, αλλά με χαμηλότερους ρυθμούς, ενώ Motorola και Nokia αρχίζουν να δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μία δυναμική επάνοδο. Στους αναδυόμενους παίκτες της αγοράς και η Honor, η οποία ελπίζει σε ανάκαμψη μετά από την πρώτη χρονιά αυτόνομης παρουσίας στην αγορά.

Τέλος, η Counterpoint σημειώνει στην ανάλυσή της ότι η Apple επωφελείται από τη διαφαινόμενη εμπορική επιτυχία της σειράς iPhone 13, η οποία αν και έγινε εμπορικά διαθέσιμη από τα τέλη Σεπτεμβρίου φαίνεται να έχει μεγαλύτερη αποδοχή σε σχέση με την περυσινή σειρά iPhone 12.

Εάν κατορθώσει να ανταποκριθεί με τη ζήτηση, η Apple ενδέχεται να επιτύχει ρεκόρ πωλήσεων για το δ’ τρίμηνο του έτους στην Ευρώπη, καταλήγει η εταιρεία ερευνών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI