Ποινική ευθύνη για τη δημοσίευση παράτυπου και παράνομου περιεχομένου στις πλατφόρμες τους θα έχουν οι τεχνολογικοί κολοσσοί αλλά και τα διοικητικά τους στελέχη προσωπικά, σύμφωνα με νομοσχέδιο που έχει στα «σκαριά» η Βρετανία. Για τους παραβάτες των Big Tech τα πρόστιμα θα είναι τσουχτερά!

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στη βρετανική βουλή η αρμόδια υπουργός Πληροφορικής, Ναντίν Ντόρις, η κυβέρνηση σκοπεύει να βάλει φραγμό στις αναρτήσεις που περιλαμβάνουν παράτυπο και παράνομο περιεχόμενο και για το σκοπό αυτό θα καθιστά ποινικά υπεύθυνες τις εταιρείες, όπως το Facebook και δη, τους επικεφαλής τους.

Το τελευταίο ειδικά πρόκειται για μια ύστατη κίνηση για την άσκηση πιέσεων, ώστε να υποχρεωθούν οι εταιρείες να ελέγχουν πιο προσεκτικά το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στις πλατφόρμες τους.

Μάλιστα, αν κριθεί πως οι εταιρείες αποτυγχάνουν να περιορίσουν ή να αφαιρέσουν τέτοιου είδους περιεχόμενο και αναρτήσεις, θα απειλούνται με βαρύ πρόστιμο που μπορεί να φτάνει έως και το 10% επί του τζίρου τους!

Σύμφωνα με την υπουργό, οι Big Tech έχουν τις δυνατότητες να καταστήσουν τις πλατφόρμες τους πιο ασφαλείς, όμως το αποφεύγουν, οπότε θα πρέπει να πιεστούν να το πράξουν με το κατάλληλο… κίνητρο, ήτοι απειλώντας και τα στελέχη τους με προσωπικές ποινικές ευθύνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία