Αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της κινεζικής εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Kaisa Group Holdings, που είναι εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά την είδηση ​​ότι δεν κατάφερε να εκπληρώσει υποχρέωση πληρωμής ενός προϊόντος διαχείρισης περιουσίας.

Η κίνηση αυτή έρχεται καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στον τομέα ακινήτων της Κίνας μετά τις επιπτώσεις από την υπερχρεωμένη Evergrande .

Η Kaisa ανακοίνωσε στο χρηματιστήριο ότι αναστέλλει τις συναλλαγές και σε άλλες μονάδες της όπως η Kaisa Capital, η Kaisa Health και η , Kaisa Prosper.

Την Πέμπτη, η Kaisa είπε ότι η οικονομική της μονάδα έχασε μια πληρωμή για ένα προϊόν διαχείρισης περιουσίας, εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών για την τεταμένη ρευστότητά της.

Οι μετοχές της Kaisa υποχώρησαν σχεδόν 13% αυτή την εβδομάδα πριν από την αναστολή των συναλλαγών. Η μετοχή έχει υποχωρήσει περίπου 70% μέχρι στιγμής φέτος.

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις πληρωμές τόκων για τα ομόλογα της Evergrande – η εταιρεία αρχικά δεν έκανε δύο πληρωμές, αλλά κατάφερε να τις καλύψει εντός της περιόδου χάριτος των 30 ημερών. Όλα τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα σε άλλες πληρωμές τόκων που πρέπει να καταβληθούν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Μερικές άλλες κινεζικές κτηματομεσιτικές εταιρείες είχαν επίσης βρεθεί στο προσκήνιο επειδή χρεοκόπησαν ή δεν πλήρωσαν για το χρέος τους.

Η Fitch Ratings και η S&P Global Ratings υποβάθμισαν την Kaisa την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας μείωση των ταμειακών ροών της εταιρείας.

Η Kaisa είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εκδότης υπεράκτιων ομολόγων υψηλής απόδοσης σε δολάρια ΗΠΑ στην Κίνα, σύμφωνα με το Natixis. Η Evergrande , η πιο υπερχρεωμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στον κόσμο, βρίσκεται στην πρώτη θέση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή