Το ψυχολογικό όριο των 20 δολαρίων πέρασε η μετοχή της Ford Motor για πρώτη φορά από το Σεπτέμβριο του 2001, με τους επενδυτές να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στα σχέδια αναδιάρθρωσης που έχει δρομολογήσει ο CEO, Τζιμ Φάρλεϊ.

Από τον περσινό Οκτώβριο που ανέλαβε καθήκοντα, ο Φάρλεϊ προχώρησε σε σειρά κινήσεων που η αγορά και οι μέτοχοι επικρότησαν, από το πλάνο αναδιάρθρωσης και τις αλλαγές στο συμβούλιο έως την ανακοίνωση σημαντικών πλάνων για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης και της αυτοκίνησης.

Δεν είναι τυχαίο πως η μετοχή της αμερικανικής βιομηχανίας μετρά κέρδη που ανέρχονται στο 127% για τη χρονιά, ήτοι πολύ πάνω από τα ύψους 42% κέρδη της μετοχής της ανταγωνιστικής της General Motors ή ακόμη και της πολύκροτης Tesla, που έχει ανέβει κατά 68% φέτος.

Όταν ο Φάρλεϊ ανέλαβε το τιμόνι της εταιρείας, η τιμή της μετοχής της βρισκόταν κάτω από τα 7 δολάρια, που σημαίνει πως έχει πλέον σχεδόν τριπλασιαστεί. Αυτή την ώρα, η μετοχή καταγράφει κέρδη ύψους 4,72% στα 20,20 δολάρια, αν και νωρίτερα είχε «πιάσει» τα 20,42 δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μια σημαντική προσωπική επιτυχία για τον Φάρλεϊ, δεδομένου πως οι χαμηλές επιδόσεις της μετοχής της βιομηχανίας ήταν από τους βασικούς παράγοντες που οδήγησαν στην έξοδο και τους δύο προηγούμενους προκατόχους του.

Η εταιρεία έχει σημαντικά σχέδια για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης αλλά και της αυτόνομης οδήγησης. Ειδικά για την ανάπτυξη ηλεκτρικών μπαταριών και οχημάτων έχει ανακοινώσει επενδύσεις ύψους 11,4 δισ. δολαρίων.

«Η Ford θα είναι ένας από τους κερδισμένους της ψηφιακής μετάβασης της βιομηχανίας» είχε δηλώσει ο ίδιος ο Φάρλεϊ χαρακτηριστικά. Για τον ίδιο σκοπό προσπάθησε και πέτυχε να «κλέψει» σημαντικά στελέχη από έτερες σημαντικές εταιρείες κυρίως του τεχνολογικού κλάδου, όπως ο προερχόμενος από την Tesla και την Apple Νταγκ Φιλντ, ο οποίος είχε συμμετάσχει στην ανάπτυξη του Model 3 της Tesla και στο project αυτόνομου οχήματος της Apple.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή