Ελλείψεις και στο πρωϊνό γεύμα αντιμετωπίζουν οι βρετανοί, καθώς ένα από τα πιο δημοφιλή δημητριακά, το Weetabix, είναι δυσεύρετο στα ράφια των σούπερ μάρκετ, λόγω της κλιμάκωσης της απεργίας των εργαζομένων.

Μέλη του συνδικάτου Unite εντείνουν την απεργιακή δράση τους σε δύο εργοστάσια της Weetabix στην κεντρική Αγγλία, με αιτήματα που αφορούν τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας.

Περίπου 80 μηχανικοί απεργούν κάθε Τρίτη και Τετάρτη από το Σεπτέμβριο και από τις 8 Νοεμβρίου θα απεργούν Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη προκαλώντας μεγαλύτερα προβλήματα στην εταιρεία, η οποία ανήκει στον αμερικανικό κολοσσό Post Holdings Inc.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες διακοπές στη λειτουργία μας. Έχουμε ανθεκτική αλυσίδα εφοδιασμού και άρτιο σχεδιασμό ώστε να βοηθήσουμε στην άμβλυνση τυχόν ελλείψεων ως αποτέλεσμα των απεργιών”,  εξηγεί στο Reuters εκπρόσωπος της Weetabix Food Company.

To συνδικάτο από τη μεριά του τονίζει ότι τα μέλη του απεργούν  για τις περικοπές στους μισθούς τους, τους όρους και τις προϋποθέσεις, που θα κοστίσουν σε αρκετούς εργαζόμενους πάνω από 5.000 λίρες  ετησίως. Η εταιρεία , που απασχολεί 1.000 άτομα, προτείνει, όπως περιγράφει το Unite, αλλαγές, οι οποίες ισοδυναμούν με απόλυση των εργαζομένων και επανοπρόσληψη τους με νέους όρους. 

Οι αλυσίδες εφοδιασμού στη Βρετανία δοκιμάζονται από την έλλειψη οδηγών φορτηγών μετά το Brexit και από τα προβλήματα εφοδιασμού που προκαλεί η πανδημία σ΄όλον τον κόσμο.

Τον Αύγουστο, η McDonald’s αφαίρεσε το μιλκσέικ και τα εμφιαλωμένα ποτά από τον κατάλογο της, ενώ η αλυσίδα φαστ φουντ Nando’s έκλεισε περίπου 50  καταστήματα λόγω έλλειψης προσωπικού στην αλυσίδα εφοδιασμού με κοτόπουλο.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία Walkers, ο μεγαλύτερος παραγωγός πατατακίων στη Βρετανία, προειδοποίησε τους καταναλωτές που αντιμετωπίζει ελλείψεις μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου μετά από αναβάθμιση που έκανε στα συστήματα πληροφορικής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή