Εν αναμονή των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, ενώ προσπαθούν να διαχειριστούν και τα εταιρικά αποτελέσματα που εξακολουθούν να ανακοινώνονται από μεγάλες εισηγμένες.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 κινείται με απώλειες 0,04%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να ενισχύεται κατά 0,8%, ενώ εκείνος των ασφαλειών υποχωρεί κατά 0,5%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο καταγράφει κέρδη 0,01% στις 7.301 μονάδες, ο DAX ενισχύεται κατά 0,09% στις 16.060 μονάδες και ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,06% στις 7.043 μονάδες.

Είναι αναμενόμενο τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στις ΗΠΑ να επηρεάζουν και τις ευρωπαϊκές αγορές, καθώς διαμορφώνουν και την πολιτική της Federal Reserve. Αν και η Fed βρίσκεται σε τροχιά σύσφιξης της πολιτικής, ο ρυθμός που θα ακολουθηθεί είναι κρίσιμος για τις ροές κεφαλαίων στις δύο όχθες του Ατλαντικού, επηρεάζοντας και τις ευρωπαϊκές αγορές.

Στο επίκεντρο επίσης βρίσκεται και η πορεία της πανδημίας στη Γηραιά Ήπειρο, καθώς συνολικός αριθμός νέων καθημερινών κρουσμάτων Covid έχει αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Οι αριθμοί έχουν αυξηθεί και στις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες, αν και ο αριθμός των θανάτων είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα. Είναι επομένως αναμενόμενο οι αγορές να τηρούν κάποια στάση αναμονής, λόγω του τρέχοντος κύματος της πανδημίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές