Να ρίξει άγκυρα στη ζώνη των 920 μονάδων προσπαθεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο σε ένα balance δυνάμεων επιχειρεί να κρατήσει τα υψηλά του διμήνου, που με τόσο κόπο ανέκτησε.

Ο γενικός δείκτης αυτήν την ώρα κινείται με απώλειες 0,18% στις 919,62 μονάδες, αλλά το πρόσημο έχει αλλάξει ήδη αρκετές φορές.

Επί της ουσίας η αγορά επιδίδεται σε αυτό που έχει συνηθίσει τον τελευταίο μήνα. Να αφομοιώνει το κάθε επίπεδο πριν δοκιμάσει τα υψηλότερα. Και σε αυτό σήμερα βοηθούν οι διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται σχεδόν στο ήμισυ των τίτλων, ειδικά σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν στην αναρρίχηση στα τρέχοντα επίπεδα.

Επιβεβαιώνεται επομένως επί της ουσίας ότι η άνοδος με τη «συνοδεία» της βελτίωσης των συναλλαγών δημιούργησε ένα θετικό υπόβαθρο που μπορεί να λειτουργήσει υποστηρικτικά στις πιέσεις της κατοχύρωσης των κερδών.

Τι περιμένουμε

Την ίδια ώρα, η αγορά αναμένει τις επίσημες ανακοινώσεις από την αναδιάρθρωση των δεικτών του MSCI, στις 11 Νοεμβρίου, για την οποία έχουν καλλιεργηθεί σημαντικές προσδοκίες. Επίσης, την ίδια μέρα η Κομισιόν αναμένεται να ανεβάσει τον πήχη ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας πάνω από το 6%- ενδεχομένως κοντά στο 7%- έναντι 4,3% τον περασμένο Ιούλιο. Πιθανό είναι ψαλιδιστούν οι προβλέψεις του 6% για το 2022, με τον ρυθμό να “πέφτει” κοντά 4,5-5%, κοντά δηλαδή στην εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, σε επίπεδο τίτλων οι Jumbo, Σαράντης, Εθνική, Ελληνικά Πετρέλαια και Eurobank σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, με τις ΕΛΧΑ,ΟΛΠ, Βιοχάλκο και Λάμδα να προσπαθούν, με κέρδη άνω του 1%, να αντισταθμίσουν τις πιέσεις αυτές. Τα πρόσημα στο υπόλοιπο ταμπλό είναι ευμετάβλητα, χωρίς να «διαταράσσουν» προς ώρας την παραμονή του ΓΔ στη ζώνη των 920 μονάδων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών