Ανοδικά έκλεισαν τελικά οι ευρωπαϊκοί δείκτες, ξεπερνώντας τους φόβους για τα τελευταία στοιχεία από τον πληθωρισμό στη Γερμανία, ενώ σημαντικά στηρίγματα έλαβαν από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκλεισε με κέρδη 0,2%, με τον κλάδο του μεσων ενημέρωσης να ενισχύεται κατά 1,3%, ενώ εκείνος της τεχνολογίας να υποχωρεί κατά 1,3%. Ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο κατέγραψε κέρδη 0,91% στις 7.340 μονάδες, ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,17% στις 16.067 μονάδες και ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,03% στις 7.045 μονάδες.Σε επίπεδο τίτλων, η Marks & Spencer σημείωσε άλμα 16,5%, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο του έτους, ενώ στον αντίποδα, η S4 Capital έχασε πάνω από 10,3%. Απώλειες 3,7% σημείωσε και η Adidas, καθώς μείωσε τις εκτιμήσεις της για την πορεία της κερδοφορίας της.Στα μάκρο της ημέρας, αύξηση κατά 4,6% κατέγραψαν οι τιμές καταναλωτή στη Γερμανία τον Οκτώβριο, σε ετήσια βάση, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 1993. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 0,5%.Το ζήτημα του πληθωρισμού στην Ευρώπη φαίνεται να μένει σε δεύτερο πλάνο (σε αντίθεση με τον σχετικό δείκτη στις ΗΠΑ), αν και απασχόλησε και τη συζήτηση στο χθεσινό Eurogroup. Οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζήτησαν αναπόφευκτα και το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης και της εκτίναξης των τιμών που τροφοδοτούν τις πληθωριστικές πιέσεις. Υπενθυμίζεται ότι στο θέμα του υψηλού πληθωρισμού είχε αναφερθεί χθες η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία μέσω Twitter, είχε επαναλάβει την εκτίμηση πως οι πληθωριστικές πιέσεις αποτελούν παροδικό φαινόμενο και πως σταδιακά από την ερχόμενη χρονιά ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει.
ot.gr / Markets / Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια / Στο φίνις το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Στο φίνις το θετικό πρόσημο στις ευρωαγορές
Οι αγορές ξεπέρασαν τους φόβους για τα τελευταία στοιχεία από τον πληθωρισμό στη Γερμανία, ενώ σημαντικά στηρίγματα έλαβαν από τις ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων
Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια 10.11.2021, 19:18
Newsroom
OT Editors
Σχετικά άρθρα:
Ακολουθήστε τον στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Εγγραφείτε στο OT Newsletter για την καθημερινή σας ενημέρωση με ειδήσεις από την οικονομία, τις επιχειρήσεις, τις αγορές και τα διεθνή.
Markets

Xρηματιστήριο Αθηνών
Στον MSCI Greece Standard η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Wall Street
Απότομο στοπ στο ράλι της Wall Street λόγω πληθωρισμού

Commodities
Χρυσός: Η άνοδος του πετρελαίου οδηγεί πτωτικά το πολύτιμο μέταλλο

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια
Πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές -Αντοχές έδειξε ο FTSE 100

Ομόλογα
Morgan Stanley: Βασικός διαπραγματευτής στην αγορά ομολόγων του Ισραήλ

Ομόλογα































