Τα νέα για την άνοδο του πληθωρισμού σε επίπεδα υψηλότερα από το αναμενόμενο οδηγούν σε άνοδο τις αποδόσεις των ομολογιακών τίτλων στις ΗΠΑ.

Η απόδοση του10ετούς ομολόγου ενισχύθηκε κατά 2,5 μονάδες βάσης και ανήλθε στο 1,474% στις 9,25 πμ ώρα ΕΤ. Η απόδοση του 30ετούς σημείωσε άνοδο κατά 2 μονάδες βάσης στο 1,823%.

Ξεπέρασε δυσοίωνα τις προβλέψεις ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο, αγγίζοντας το υψηλότερο σημείο των τελευταίων 30 ετών, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή, ο οποίος είναι ένα καλάθι προϊόντων που περιλαμβάνει από τη βενζίνη και την υγειονομική περίθαλψη μέχρι τα είδη παντοπωλείου και τα ενοίκια, αυξήθηκε κατά 6,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης  του Dow Jones 5,9%.

Τα στοιχεία έρχονται καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ έχει ανακοινώσει την έναρξη της μείωσης των αγορών περιουσιακών της στοιχείων μέχρι το τέλος του μήνα. Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται τώρα στο πότε η Fed θα προσπαθήσει να αυξήσει τα επιτόκια.

«Συνολικά, ήταν μια ανησυχητική ανάγνωση για τον πληθωρισμό για την βασική υπόθεση της Fed ότι οι τιμές καταναλωτή θα μετριαστούν το 2022», δήλωσε σε σημείωμα ο Ίαν Λίγκεν, επικεφαλής του τμήματος επιτοκίων ΗΠΑ της BMO. «Μετά την ανκοίνωση των στοιχείων, παρατηρούμε τον 3ετές ομόλογο να οδηγείται πτωτικά,  καθώς οι επενδυτές προσδοκούν αύξηση επιτοκίων υποθέτοντας ότι η Fed θα χρειαστεί να ομαλοποιήσει τα επιτόκια νωρίτερα παρά αργότερα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές