Η εταιρεία Ripple, κύριο προϊόν της οποίας αποτελεί το αμφιλεγόμενο κρυπτονόμισμα XRP, ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επιδιώκει την προσφορά και άλλων κρυπτονομισμάτων.

Η νέα υπηρεσία, επ’ονόματι ‘Ripple Liquidity Hub’, θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος και θα επιτρέπει την αγοραπωλησία Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin, Bitcoin Cash και Ethereum Classic, όπως ακριβώς ένα ανταλλακτήριο.

Η υπηρεσία θα συνδέεται με την υπάρχουσα πλατφόρμα “On Demand Liquidity” της Ripple, η οποία επιτρέπει σε τράπεζες, market makers και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να πραγματοποιούν διασυνοριακές πληρωμές χρησιμοποιώντας XRP εάν το επιθυμούν. Μεταξύ των αρχικών χρηστών της ‘Liquidity Hub’, θα είναι ο αυτόματης πώλησης ‘CoinMe’, που μετατρέπει τα μετρητά σε κρύπτο και το αντίστροφο.

Τα μελλοντικά σχέδια

Η εταιρεία Ripple έχει σκοπό να επεκτείνει τις υπηρεσίες της.  Ανακοίνωσε μία μελλοντική υπηρεσία staking και περαιτέρω κρύπτο-επενδύσεων.

Όλα αυτά έρχονται σε μια περίοδο αβεβαιότητας σχετικά με το βασικό προϊόν της, το κρυπτονόμισμα XRP, το οποίο αν και της έχει αποφέρει δισεκατομμύρια σε έσοδα , έχει αποτελέσει και την πηγή της έντονης δικαστικής διαμάχης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, SEC.

Το token XRP έχει ρόλο «νομίσματος γέφυρας» για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μεταφορών χρημάτων.

Αυτή η πρωτοπορία οδήγησε την Ripple να δημιουργήσει συνεργασίες υψηλού προφίλ με εταιρείες όπως η Western Union και η MoneyGram,

Ωστόσο με την αμφιλεγόμενη αγωγή  της Αμερικάνικης Επιτροπής, οι συνεργασίες αυτές αποκόπηκαν. Τους τελευταίους μήνες, η εταιρεία φαίνεται να έχει σημειώσει νέα πρόοδο στις αγορές του εξωτερικού, υπογράφοντας συμφωνίες σε μέρη όπως η Σαουδική Αραβία και η Ιαπωνία.

Η πορεία του νομίσματος

Αν και η τιμή του XRP απέτυχε να ανταποκριθεί στα θεαματικά κέρδη του Ethereum και του Solana, η  εταιρεία Ripple δήλωσε ότι το τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους ήταν το καλύτερο μέχρι σήμερα και ότι η πλατφόρμα ‘On Demand Liquidity’ χρησιμοποιείται τώρα σε πάνω από 20 αγορές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News