Διευρύνονται αυτήν την ώρα οι απώλειες στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο δείχνει να μην μπορεί να ελέγξει πλήρως τις διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται, αλλά και τις κινήσεις ενθυλάκωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος, ενόψει της αυριανής ανακοίνωσης της αναδιάρθρωσης των δεικτών της MSCI.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί στις 913,76 μονάδες, με τις απώλειες να έχουν διευρυνθεί στο 0,74%.

Διαβάστε επίσης: ΔΕΗ και τράπεζες «διορθώνουν» το ΧΑ 

Όπως διαπιστώνεται από τις κινήσεις στο ταμπλό, η αγορά σήμερα επιδίδεται κυρίως σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, προκειμένου να βελτιωθεί η ρευστότητα των χαρτοφυλακίων ενόψει των αναδιαρθρώσεων. Και μπορεί οι αλλαγές στους δείκτες του MSCI να τίθενται σε ισχύ στο τέλος του Νοεμβρίου, εντούτοις τις επόμενες ημέρες, όπως παραδοσιακά συμβαίνει, η αγορά «προετοιμάζεται» στο περιθώριο των εκτιμήσεων.

Η Société Générale εκτιμά ότι ο MSCI θα αποφασίσει την ένταξη της Εθνικής και της ΔΕΗ, ενώ προβλέπει την έξοδο της μετοχής της Jumbo. Η σύνθεση του βασικού δείκτη MSCI Greece είναι πάντως σήμερα αποκαρδιωτική, καθώς συμμετέχουν μόλις πέντε μετοχές: ΟΤΕ (με ειδικό βάρος 29,52%), ΟΠΑΠ (20,82%), Alpha Bank (20,27%), Eurobank (17,22) και Jumbo (12,17%) με αποτέλεσμα όποια νέα προσθήκη να αποτελεί καλό νέο για το χρηματιστήριο της Αθήνας, καθώς του βασικούς δείκτες της MSCI, τις παρακολουθεί επισταμένως το 76% των διεθνών funds παγκοσμίως.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, η ΔΕΗ χάνει 3,21%, με τις Πειραιώς, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Alpha bank, Λάμδα, Eurobank, Aegean και Τιτάν να ακολουθούν με σημαντικές επίσης απώλειες. Σε αρνητικά εδάφη παραμένουν οι Εθνική, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, με τις Coca Cola, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Jumbo να παλεύουν να κρατήσουν το θετικό τους πρόσημο. Η Βιοχάλκο ξεχωρίζει στον αντίποδα με το +2,13% που καταγράφει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες