Ντάλι (Fed) – Θα μετριαστεί ο πληθωρισμός

Η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο παρουσιάστηκε καθησυχαστική μετά την ανακοίνωση για την υψηλή αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ

Ντάλι (Fed) – Θα μετριαστεί ο πληθωρισμός

Σταθερή στις εκτιμήσεις της παραμένει η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, η οποία δήλωσε την Τετάρτη πώς αναμένει ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα μετριαστεί μόλις υποχωρήσει η πανδημία ενώ επανέλαβε ότι θα ήταν «πολύ πρόωρο» να αυξηθούν τα επιτόκια τώρα ή ακόμη και να επιταχυνθεί η μείωση των αγορών ομολόγων της Fed.

«Η αβεβαιότητα απαιτεί να περιμένουμε και να παρακολουθούμε με επαγρύπνηση», είπε η Ντάλι σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV. Ο υψηλός πληθωρισμός οφείλεται στα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην υψηλή ζήτηση των καταναλωτών για αγαθά, είπε, και η προσφορά εργασίας είναι περιορισμένη λόγω των φόβων και των επιπτώσεων που προκαλεί η  Covid 19.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 6,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης  του Dow Jones 5,9%. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,9% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%.

OT Originals

Περισσότερα από World

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο