Σταθερή στις εκτιμήσεις της παραμένει η πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σαν Φρανσίσκο, Μέρι Ντάλι, η οποία δήλωσε την Τετάρτη πώς αναμένει ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα μετριαστεί μόλις υποχωρήσει η πανδημία ενώ επανέλαβε ότι θα ήταν «πολύ πρόωρο» να αυξηθούν τα επιτόκια τώρα ή ακόμη και να επιταχυνθεί η μείωση των αγορών ομολόγων της Fed.

«Η αβεβαιότητα απαιτεί να περιμένουμε και να παρακολουθούμε με επαγρύπνηση», είπε η Ντάλι σε συνέντευξή της στο Bloomberg TV. Ο υψηλός πληθωρισμός οφείλεται στα σημεία συμφόρησης της εφοδιαστικής αλυσίδας και στην υψηλή ζήτηση των καταναλωτών για αγαθά, είπε, και η προσφορά εργασίας είναι περιορισμένη λόγω των φόβων και των επιπτώσεων που προκαλεί η  Covid 19.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε τον Οκτώβριο κατά 6,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης  του Dow Jones 5,9%. Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,9% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,6%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως