Ούτε η Κομισιόν, με τις σημαντικά βελτιωμένες προβλέψεις της κατάφερε να αλλάξει το κλίμα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο παραμένει καθηλωμένο σε αρνητικά εδάφη, κατοχυρώνοντας προφανώς κέρδη του πρώτου δεκαημέρου του μήνα ώστε να βελτιώσουν τα χαρτοφυλάκια τη ρευστότητά τους. Μια ρευστότητα που ίσως χρειαστεί ενόψει των αλλαγών στους δείκτες του MSCI σήμερα το βράδυ, οι οποίες θα έχουν και ελληνικό ενδιαφέρον.

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη ΔΕΗ

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,48% στις 913,67 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να παραμένει χαμηλά. Και στο επίκεντρο της πτώσης είναι η μετοχή της ΔΕΗ, στη δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ισχυρής πτώσης που καταγράφει, μετά το εξαήμερο ανοδικό σερί. Η μετοχή μονοπωλεί επίσης το ενδιαφέρον καθώς εικάζεται ότι θα αναβαθμιστεί στους δείκτες του MSCI, από το δείκτη MSCI Small Cap των Αναδυόμενων Αγορών, στον οποίο βρίσκεται σήμερα.

Πάντως, η εικόνα της αγοράς δεν δείχνει να αποτυπώνει το αισιόδοξο τόνο της Κομισιόν, η οποία αναμένει ισχυρή ανάπτυξη 7,1% το 2021 και 5,2% το 2022, για την Ελλάδα, υψηλότερα δηλαδή από τις εκτιμήσεις του Ιουλίου (4,3%) και ελαφρώς προς τα κάτω για το 2022 (6%). Σύμφωνα, μάλιστα, με την έκθεση της Επιτροπής, η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας κερδίζει έδαφος, κυρίως λόγω της εγχώριας ζήτησης και της καλύτερης από το αναμενόμενο τουριστικής σεζόν.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, εκτός από το -3,74% της ΔΕΗ, οι ΟΛΠ, Σαράντης, Βιοχάλκο, Eurobank και Τέρνα Ενεργειακή δέχονται επίσης ισχυρές πιέσεις. Σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Ελλάκτωρ, Εθνική, Alpha Bank, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ και Πειραιώς. Στον αντίποδα, η Coca Cola παρέχει ισχυρή στήριξη με το +1,03% που καταγράφει, όπως και τα θετικά πρόσημα των Aegean, Jumbo, Motor Oil και Τιτάν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες