Δεμένα παραμένουν και σήμερα τα πλοία στα λιμάνια καθώς συνεχίζεται η απεργία των ναυτικών στα πλοία της ακτοπλοΐας, μετά από σχετική απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Από την  πλευρά του o Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), όπως δηλώνεται στον Ot.gr, παραμένει ανοικτός στην ολοκλήρωση των συζητήσεων για νέα συλλογική σύμβαση εργασίας για το 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΟ με την 48ωρη απεργία που προκήρυξε και ολοκληρώνεται αύριο το πρωί,  ζητά εκτός των άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας με αυξήσεις για τα έτη 2020 και 2021.

Στη σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «πλήρη απροθυμία και στείρα αρνητική συμπεριφορά της εργοδοτικής πλευράς προκειμένου να καταρτιστεί νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για τα έτη 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, αλλά και να στελεχώσει τα πλοία με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες».

Σήμερα αναμένεται νέα συνεδρίαση της ΠΝΟ προκειμένου να αποφασίσει για την συνέχιση ή όχι της απεργιακής κινητοποίησης. Πάντως, στην αρχική ανακοίνωση άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω  κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εξέλιξη που φαίνεται πολύ πιθανή, με τον ΣΕΕΝ ωστόσο να επισημαίνει ότι οι δυο χρονιές (2020 και 2021) η ακτοπλοΐα επλήγη από την πανδημία του κορονοϊού αφού η επιβατική κίνηση κατέρρευσε, ενώ μπορεί να γίνει συζήτηση για νέα σύμβαση που θα αφορά το 2022, μια χρονιά που αναμένεται καλύτερη για τον κλάδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News